Ederson liet ploeggenoten bij City schrikken: 'Gelukkig ging het goed'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 09:24

Ederson Moraes is bezig aan zijn tweede seizoen bij Manchester City en geeft aan volledig op zijn plek te zitten. De 25-jarige Braziliaanse keeper maakte in de zomer van 2017 voor circa veertig miljoen euro de overstap van Benfica naar the Citizens en werd in zijn eerste seizoen direct kampioen. In een interview met Sky Sports vertelt de sluitpost dat hij hard werkt om de Engelse taal onder de knie te krijgen en dat de communicatie met zijn verdedigers ervoor heeft gezorgd dat hij zich nog beter thuis voelt in Engeland.

Ederson is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de ploeg van manager Josep Guardiola. Hij heeft hard gewerkt aan de communicatie met zijn achterhoede, waardoor zijn band met de verdedigers goed is geworden. "Het is belangrijk om een goede band met hen te hebben", legt de keeper uit. "Ik heb het hier goed naar mijn zin en voel me op mijn plek in het team. Ik werk aan mijn Engelse vaardigheden en dat helpt me op het veld. Een goede communicatie met ploeggenoten maakt het werk eenvoudiger."

Ederson staat bekend om zijn flamboyante speelstijl. Hij beschikt over een uitstekende traptechniek en is niet bang om voetballend tot een oplossing te komen tijdens lastige situaties in een wedstrijd. Dat toonde hij onlangs tegen Southampton aan. Terwijl hij onder druk werd gezet in het strafschopgebied, kapte hij zijn tegenstander uit om vervolgens de rechtsback in te spelen. "Hun aanvaller zette druk en dat was snel voorbij", denkt Ederson terug aan het moment. "Op dat moment was dat het enige wat ik kon doen, en ik deed het goed."

Zijn ploeggenoten schrokken van de actie. "Toen ik in de kleedkamer kwam, vroegen mijn ploeggenoten hoe ik het in mijn hoofd te halen om zoiets te doen als we maar met 1-0 voor stonden. Ik legde toen uit dat je persoonlijkheid en rust moet hebben om zoiets uit te voeren. Gelukkig ging het allemaal goed", aldus de sluitpost, die tot slot kort terugkijkt op de overwinning op koploper Liverpool. "Voor ons was het een kwestie van leven of dood. Gelijkspelen of verliezen was geen optie. We gingen vol voor de overwinning en wonnen een geweldige wedstrijd. Het was onze beste competitiewedstrijd tot nu toe."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Ederson Santana de Moraes

Poll
Ederson is de beste keeper van de Premier League
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties