Thierry Henry en AS Monaco halen vierde winteraanwinst uit Turkije
Zaterdag, 12 januari 2019 om 12:44

William Vainqueur mag zich definitief speler van AS Monaco noemen. De aankondiging dat de controlerende middenvelder tot het einde van het seizoen gehuurd zou worden van Antalyaspor werd eerder deze week al verwacht, maar de medische keuring zorgde voor een onverwachte vertraging. Zaterdagmiddag laat Monaco via de officiële kanalen echter weten dat de overstap alsnog in kannen kruiken is.

Les Rouges et Blancs verklaren dat zij doordat Vainqueur met een kuitblessure kampt, en daardoor niet meteen inzetbaar zal zijn, in eerste instantie af wilden zien van de deal. De dertigjarige Fransman heeft de club met zijn motivatie en ‘bereidheid om de uitdaging aan te gaan’ echter toch weten te overtuigen, waardoor hij zich nu alsnog aan zal sluiten bij het keurkorps van trainer Thierry Henry.

Thierry Henry moet diepe wond van AS Monaco te elfder ure helen

Lees hier alles over de situatie bij AS Monaco.Lees artikel

Monaco wordt na FC Nantes en Olympique Marseille de derde werkgever in de Ligue 1 voor de voormalig Frans jeugdinternational. Vainqueur speelde verder nog voor clubs als Standard Luik, Dinamo Moskou en AS Roma en was sinds september van het afgelopen jaar actief voor Antalyaspor. Hij speelde vooralsnog 29 wedstrijden namens de Turken.

Vainqueur is de vierde winteraanwinst voor het worstelende Monaco, dat aan de vooravond van de hervatting van het seizoen op de negentiende plaats bivakkeert en drie punten minder heeft dan het ‘veilige’ Guingamp. Nadat eerder de ervaren Naldo al aan de selectie werd toegevoegd rondde de club vrijdag de komst van Cesc Fàbregas af, terwijl er donderdag ook elf miljoen euro werd neergelegd voor Lille OSC-verdediger Fodé Ballo-Touré. De kampioen van 2017 zou overigens ook nog in de markt zijn voor de bij Chelsea overbodige Michy Batshuayi.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
AS Monaco
 
Antalyaspor
 
William Vainqueur
 
Michy Batshuayi

Poll
Een goede versterking voor AS Monaco?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties