'Dat kwam voordat Liverpool tegen PSG speelde naar buiten, toevallig of niet?'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 16:40

Liverpool versterkte zich afgelopen zomer met Fabinho en liet daardoor een aantal andere Europese topclubs met lege handen achter. De Braziliaan stond toen hij nog bij AS Monaco speelde namelijk in de belangstelling van onder meer Paris Saint-Germain en werd eerder dit seizoen, toen hij nog geen basisplaats had veroverd, zelfs weer in verband gebracht met een verhuizing naar Parijs. Fabinho denkt echter dat hier iets anders achter zat.

"Ik heb er nooit over nagedacht om ergens anders heen te gaan. Ik weet dat er veel werd geschreven in de kranten, maar daar klopte niets van. Het grappige is dat het verhaal over dat PSG mij wilde huren vlak voordat we in november tegen hen in de Champions League speelden naar buiten kwam", vertelt hij in gesprek met L’Équipe.

"En ik heb al een keer eerder zoiets meegemaakt op de dag voor de finale van de Coupe de la Ligue tussen PSG en Monaco (in maart 2018, red.). Dat is een vreemd toeval, of niet?" Fabinho was in de zomer van 2017, vlak nadat hij kampioen was geworden met de Monegasken al dicht bij een transfer naar les Parisiens, maar zag hier toen uiteindelijk van af: "Zij waren erg geïnteresseerd."

"Ik heb toen veel gesproken met Antero Henrique (technisch directeur, red.) en de directeurs van de club, maar uiteindelijk kwam het er niet van. Het jaar erop heb ik niet op hen gewacht… Toen heb ik namelijk besloten dat het tijd was om te vertrekken uit Frankrijk", sluit hij af. Fabinho moest tot oktober wachten op zijn debuut in de Premier League, maar is inmiddels een vaste waarde bij the Reds.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Paris Saint-Germain
 
AS Monaco
 
Fábio Henrique Tavares

Poll
Denk jij dat Fabinho er goed aan heeft gedaan door Liverpool te verkiezen boven Paris Saint-Germain?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties