Keizer kan Sporting tegen FC Porto niet terugbrengen in titelstrijd

Voor Keizer was de wedstrijd tegen Porto uiterst belangrijk. Na twee nederlagen in de laatste drie competitieduels was een zege op de koploper de enige manier voor Sporting om zich weer serieus te mengen in de titelstrijd. Tegelijkertijd kon Porto een groot gat slaan met nummer twee Benfica; bij een overwinning zou men de voorsprong vergroten tot zeven punten. De grote belangen leidden niet tot een spectaculaire wedstrijd. Beide ploegen meden aanvankelijk risico's en zodoende was er in de eerste helft voor de neutrale toeschouwer weinig te beleven.

Bij Sporting had Bas Dost een basisplaats, terwijl de teruggekeerde Pepe bij Porto op de bank zat. Het kwam echter niet tot de officiële rentree van de verdediger. Vanaf de bank zag Pepe in de tweede helft dat Porto een offensief inzette. Dat begon met een aardige kans voor Tiquinho Soares in de 55ste minuut, waarna er enkele mogelijkheden volgden voor de bezoekers. Sporting stelde er aanvankelijk weinig tegenover, al werd Iker Casillas door poeiers van Bruno Fernandes en Nemanja Gudelj gedwongen tot een redding.

Gaandeweg de tweede helft kwam er meer gevaar van de thuisploeg. Veertien minuten voor tijd kreeg Dost de bal bij de tweede paal op het hoofd na een voorzet van Stefan Ristovski, maar zijn inzet miste de juiste richting. In de slotfase van de wedstrijd kwamen er geen grote kansen meer, ook niet in de vijf minuten durende blessuretijd. Zodoende bleef het bij 0-0 en behoudt Porto een voorsprong van acht punten op Sporting. Evenwel kwam er voor Porto een einde aan een reeks van achttien officiële overwinningen op rij.