Mitchell Dijks en consorten kunnen succes van Juventus niet voorkomen

Bologna gaf het openingsdoelpunt letterlijk cadeau aan Juventus. Na een lange bal van Mattia De Sciglio in de negende minuut botsten doelman Angelo Da Costa en Arturo Calabresi tegen elkaar op, waarna Bernardeschi de bal in het lege doel kon werken: 0-1. Dat was ook tevens de ruststand omdat de thuisploeg naliet om de achterstand weg te werken. Zowel Mattias Svanberg als Mitchell Dijks sprong bijzonder slordig om met een kans.

In de tweede helft trok Juventus het duel definitief naar zich toe. Vier minuten na rust belandde een van richting veranderd schot van Douglas Costa voor de voeten van Kean, die simpel afrondde: 0-2. Het was voor de achttienjarige aanvaller zijn tweede goal voor de Turijnse club, na zijn eerste goal in mei 2017.

Met name de zeer actieve Dijks probeerde Bologna terug in de wedstrijd te helpen, maar het team van Allegri hield goed stand en speelde het duel professioneel uit. Juventus speelt later deze maand tegen de winnaar van het duel tussen Atalanta en Cagliari.