De Gea helpt United met heroïsch optreden aan zege op Tottenham

De Gea verrichte met name in de tweede helft redding op redding, maar de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was na acht minuten voetballen voor de thuisploeg. Heung-Min Son werd de diepte ingestuurd door Christian Eriksen, waarna de Zuid-Koreaan Harry Winks wegstak achter de defensie van United. De middenvelder kon alleen voor doelman David de Gea vrij uithalen, maar schoot uiteindelijk voorlangs. Kort erna produceerde Jesse Lingard aan de overzijde uit kansrijke positie een afzwaaier, terwijl een rollertje van Rashford een prooi was voor Hugo Lloris. Na achttien minuten was United opnieuw gevaarlijk: Anthony Martial schoot na een individuele actie op de benen van Lloris.

United wist het aanvalsspel van Tottenham in het eerste kwart betrekkelijk eenvoudig te ontregelen. Na precies een halfuur waren the Spurs toch dicht bij de openingstreffer: Harry Kane verschalkte De Gea na voorbereidend werk van Kieran Trippier en Dele Alli, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens gebeurde er lange tijd weinig meer voor beide doelman, maar Rashford bezorgde United in de voorlaatste minuut van de eerste helft toch nog een voorsprong. De Engelse spits werd op schitterende wijze gelanceerd door Paul Pogba en schoot vervolgens knap raak in de verre hoek: 1-0. Extra smet op de eerste helft voor Tottenham was het geblesseerd uitvallen van Moussa Sissoko, enkele minuten voor de openingstreffer van Rashford.

Tottenham kwam na de onderbreking furieus uit de kleedkamer. Kane had al snel voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar de spits schoot uit kansrijke positie op de voeten van De Gea. Even later was de Spaanse doelman opnieuw goud waard voor United, ditmaal door fraai te redden op een kopbal van Alli. Namens het bezoek was de eerste grote kans in de tweede helft voor Pogba. De middenvelder leek Lloris na een knappe individuele actie te verschalken met een fraaie lob, maar de keeper wist de bal uiteindelijk toch nog over het doel te tikken. Na 62 minuten zat Lloris Pogba opnieuw in de weg, ditmaal door een vrije schietkans vanaf een meter of zestien onschadelijk te maken.

Even later vertolkte Pogba een minder glansrijke rol: de Fransman werd simpel van de bal gezet door invaller Érik Lamela, waarna Tottenham razendsnel omschakelde. Alli ging alleen op De Gea af, maar stuitte uiteindelijk op de goalie. De Gea dreef Tottenham in het laatste kwart van de wedstrijd tot waanzin: Toby Alderweireld, Kane en Alli moesten allen hun meerdere erkennen in de Spanjaard. Vijf minuten voor tijd leek De Gea alsnog te moeten capituleren nadat Kane in het strafschopgebied de trekker had overgehaald, maar de Spanjaard redde wéér met de voeten. United hield daarna stand en kan zo de zesde zege onder leiding van Solskjaer bijschrijven.