Strootman heeft niets aan eerste doelpunt voor dolend Olympique Marseille

Na een kwartier spelen werd Florian Thauvin weggestuurd aan de rechterflank. De middenvelder liep bijna door tot aan de achterlijn, alvorens de bal terug te brengen bij Strootman. Die kopte nabij de strafschopstip raak in de rechterhoek: 0-1. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van l'OM. Even daarvoor had Thauvin zelf al een goede kopkans gehad. Het doelpunt kwam dus niet uit de lucht vallen, maar na de 0-1 reageerde Saint-Étienne goed.

De recordkampioen van de Ligue 1, die maar een van de voorgaande negen thuiswedstrijden tegen Olympique Marseille had verloren, had een overwicht aan balbezit en kreeg drie goede mogelijkheden om langszij te komen. Saint-Étienne had het vizier echter niet op scherp staan en zodoende bleven de gasten overeind. In de tweede helft bood een strafschop uitkomst voor de thuisploeg, na een overtreding van doelman Steve Mandanda op Wahbi Khazri.

Scheidsrechter Antony Gautier deed een beroep op de VAR en kende uiteindelijk een strafschop toe, die door Khazri zelf werd benut. Desondanks was Marseille scherper in de tweede helft en won het verreweg de meeste duels. Als er nog een winnaar zou komen, zo leek het, dan zouden het de bezoekers zijn. Mede door een goed keepende Stéphane Ruffier bleef Saint-Étienne echter overeind en twee minuten voor tijd zouden de groenhemden het duel zelfs naar zich toe trekken: Khazri dompelde Marseille in rouw met een indrukwekkende poeier vanbuiten het strafschopgebied.