Update: 'Barça hoeft niet te vrezen; Chumi was speelgerechtigd'
Donderdag, 17 januari 2019 om 16:05

Barcelona wordt mogelijk uit de Copa del Rey gezet. De Spaanse topclub heeft volgens El Mundo Deportivo in de heenwedstrijd van de achtste finales tegen Levante een niet speelgerechtigde speler opgesteld. Juan Brandáriz, beter bekend als Chumi, kreeg een basisplaats van trainer Ernesto Valverde, maar had nog een schorsing uit te zitten bij Barcelona B.

Barcelona verloor de uitwedstrijd, waarin Brandáriz een uur lang meespeelde, met 2-1 en speelt donderdagavond de return voor eigen publiek. Mogelijk wordt dat duel gespeeld om des keizers baard. De Spaanse voetbalbond neemt de zaak onder de loep en moet Barcelona mogelijk diskwalificeren. Zodoende komt er mogelijk op wrange wijze een einde aan een serie van vier eindzeges van Barça in het Spaanse bekertoernooi.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een Spaanse topclub uit het bekertoernooi wordt gehaald vanwege het opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Ruim drie jaar geleden overkwam Real Madrid hetzelfde. Denis Cheryshev speelde tegen Cádiz, maar had niet mogen spelen omdat hij geschorst was. De Spaanse bond toonde geen genade en haalde de Koninklijke uit het toernooi.

Update 17 januari 16.05 uur - 'Barça hoeft niet te vrezen; Chumi was speelgerechtigd'
Barcelona hoeft niet te vrezen dat het uit de Copa del Rey wordt gehaald. El Mundo Deportivo meldt dat Juan Brandáriz speelgerechtigd was. Hij was weliswaar geschorst, maar kon deze schorsing uitzitten in competitieverband. Hij mocht derhalve gewoon in actie komen in de Copa del Rey.

 
Copa del Rey
 
Barcelona
 
Ernesto Valverde
 
Denis Cheryshev

>
Copa del Rey
Barcelona
3
0
Levante
Donderdag, 17 januari 2019 om 21:30
Meer nieuws
   
18:28
18:28
Frank Lampard verrast en houdt Hakim Ziyech buiten basiself van Chelsea
7
   
18:06
18:06
Spanje in de ban van 'hartverscheurende' beelden Lionel Messi op training
16
   
17:55
17:55
Live meepraten in de Champions League: Stade Rennes - Chelsea
10
   
17:35
17:35
Robin Polley treedt al op zijn 21e in het spoor van Seedorf, Van der Sar en Kuyt
6
   
17:23
17:23
Frenkie de Jong speelde bijna voor andere Eredivisie-club dan Ajax of PSV
10
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties