Levante gaat klacht indienen tegen Barcelona: 'Dit is niet makkelijk voor ons'
Donderdag, 17 januari 2019 om 20:52

Levante gaat vrijdag bij de Spaanse voetbalbond (RFEF) een klacht indienen tegen Barcelona, zo erkent voorzitter Quico Catalán. De Catalanen zouden in het eerste bekerduel met de club uit Valencia ogenschijnlijk een niet-speelgerechtigde voetballer hebben laten meedoen: Juan Brandáriz, ook wel bekend als Chumi. Het is officieel nog onduidelijk in welke competitie de verdediger wel of niet mocht meedoen.

Chumi deed in het met 2-1 verloren duel 58 minuten mee en werd daarna vervangen door Clément Lenglet. Hij was op dat moment echter geschorst vanwege kaartenlast bij Barcelona B. Levante houdt vast aan artikel 56.3 waarin staat dat een speler voor geen enkel elftal van dezelfde club mag uitkomen zolang de schorsing in de competitie waarin de kaartenlast is opgebouwd, niet ten einde is.

Barcelona is echter van mening, op basis van een communiqué dat in november de ronde deed, dat een dergelijke schorsing alleen voor competitieduels van een elftal van de club in dezelfde periode van toepassing is als het een opeenstapeling van kaarten betreft en niet om een rode prent gaat. De Catalanen waren naar eigen zeggen ervan overtuigd dat Chumi zodoende afgelopen zondag tegen Eibar niet had mogen meedoen. Ongeacht het resultaat van de return van vanavond in het Camp Nou zal de zaak vrijdag worden behandeld.

"Dit is voor ons geen makkelijke situatie", benadrukte Catalán donderdagavond vlak voor het weerzien met Barcelona. "Sportmensen willen binnen de lijnen resultaat behalen. We gaan in het Camp Nou proberen om een ronde verder te komen. Logischerwijs hebben we heel de middag met onze juridische afdeling samengezeten. Wat er ook vanavond gebeurt, we gaan morgen sowieso een aanklacht indienen bij de voetbalbond. We zijn ervan overtuigd dat we gelijk hebben."

Wat de RFEF ook beslist, Barcelona zal volgens Spaanse media niet uit het bekertoernooi worden gezet. Levante had uiterlijk om 14.00 uur van de tweede werkdag na het duel een klacht moeten indienen. De club uit Valencia heeft als weerwoord dat men daar niet van op de hoogte was, zo schrijven lokale media.

 
Copa del Rey
 
Barcelona
 
Levante
 
Denis Cheryshev

>
Copa del Rey
Barcelona
3
0
Levante
Donderdag, 17 januari 2019 om 21:30
Meer nieuws
   
17:57
17:57
Van ADO Den Haag naar Bundesliga-sensatie: 'Je droomt er als jongetje van'
10
   
17:45
17:45
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Jong AZ - NEC
0
   
17:24
17:24
Nicolás Tagliafico en Caro Calvagni presenteren vol trots nieuw gezinslid
0
   
16:55
16:55
Feyenoord deed Dirk Kuyt 'absurde' belofte: 'Ze zijn er ook heel open in'
25
   
16:39
16:39
'Toen Frenkie en Donny mijn verhaal hoorden, verbaasde het ze: 'Wat zonde''
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties