Sjaak Polak is er ziek van: 'Die klap ben ik nog aan het verwerken'
Vrijdag, 18 januari 2019 om 17:48 • Tim SiekmanLaatste update: 16:49

Deze week maakte de KNVB bekend wie er is toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal. Onder anderen Dirk Kuyt en John Heitinga krijgen de kans om stappen te zetten in hun trainersloopbaan. Sjaak Polak, trainer van SJC, baalt dat hij is afgewezen. De voormalig verdediger van onder meer ADO Den Haag en Sparta Rotterdam is echter strijdlustig.

"Dat vind ik echt heel jammer. Ik ben niet zielig en ze denken misschien: Sjaak geeft op... Nou, ik geef nooit op", zegt de oefenmeester in gesprek met Omroep West. De mededeling kwam voor Polak als een behoorlijke klap. "Tuurlijk. En die klap ben ik nog aan het verwerken. Als je toegelaten wordt, kan je je echt doorontwikkelen. Er gaan meer deuren open."

"Je kan bijvoorbeeld assistent worden bij een betaald voetbalclub. Maar ik ben Sjaak, en ik moet blijkbaar harder knokken voor zo'n plekje." Polak maakte in november bekend dat hij na dit seizoen weg zou gaan bij de Noordwijkse derdedivisionist. De club wilde meer met de jeugd gaan doen bij het eerste, een besluit waar Polak tegen ageerde.

Twee maanden later blijkt dat de club tóch een ander pad kiest. "Het was ineens omgedraaid. De club maakt een keuze en ik heb dat ook gedaan. En ja, daar heb ik spijt van. Ik vind het jammer om deze groep te verlaten. Dat meen ik echt. Ik heb een goede band met de jongens, we trainen goed en de onderlinge verstandhoudingen zijn goed. Maar ik hoop dat er nog een mooie uitdaging komt."

 
Nederland
 
Sjaak Polak
 
John Heitinga
 
Dirk Kuyt

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties