Dortmund blijft op titelkoers na minimale zege in lastige uitwedstrijd

Borussia Dortmund zag concurrent Bayern München vrijdagavond met 1-3 winnen op bezoek bij TSG 1899 Hoffenheim. Om de voorsprong weer terug te brengen naar zes punten, moesten die Borussen afrekenen met de nummer vier van de Bundesliga. RB Leipzig zag concurrent Borussia Mönchengladbach zaterdag eerder op de dag winnen van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. In de openingsfase vielen er aan beide kanten mogelijkheden te noteren: namens Borussia Dortmund dwong Witsel Péter Gulácsi tot een redding, terwijl Kevin Kampl Roman Bürki aan de andere kant op de proef stelde.

Nadat Thomas Delaney nog een kopkans had laten liggen, kwam Borussia Dortmund na negentien minuten spelen op voorsprong. Een verre hoekschop viel voor de voeten van Witsel, die verwoestend uithaalde en via de lat de openingstreffer tegen de touwen schoot. Na het doelpunt van de bezoekers probeerde RB Leipzig zich terug te knokken in de wedstrijd, wat resulteerde in een schot van Timo Werner. Direct na rust kreeg de thuisploeg een grote kans, maar Bürki voorkwam een doelpunt van Marcel Sabitzer.

In de fase na rust ging RB Leipzig nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, al moest Gulácsi reddend optreden na een inzet van Maximilian Philipp. Zijn collega Bürki moest kort daarna heel wat meer moeite doen om Werner van scoren af te houden. De Zwitserse doelman van Borussia Dortmund kwam een kwartier voor tijd andermaal als winnaar uit de strijd, toen Sabitzer voor zijn neus opdook. Het slotoffensief van RB Leipzig leverde uiteindelijk geen resultaat op, waardoor Borussia Dortmund de minimale marge wist te behouden.