Sporting behoudt dankzij nipte overwinning aansluiting met topploegen

Os Leões zagen alle concurrenten, FC Porto, Benfica en SC Braga, zegevieren en moesten dus winnen om te blijven meedoen in de top van de ranglijst. Met Bas Dost aan de aftrap kende de formatie van Keizer een droomstart, want al na drie minuten spelen stond de openingstreffer op het scorebord. Een hoekschop van Marcos Acuña bereikte het hoofd van Nani, die de bal via Moreirense-doelman Jhonatan Luiz in het doel zag verdwijnen.

Na 23 minuten spelen was Abdoulaye Diaby zeer dichtbij de tweede treffer van de avond, maar zijn kopbal ging via Luiz op de lat. De aanval ging daarna verder, waarna de bal voor de voeten kwam van Stefan Ristovski. Luiz had nog op een antwoord op zijn verwoestende uithaal, maar was kansloos op de rebound van Fernandes: 2-0. Nog voor rust bracht Moreirense de spanning terug in de wedstrijd. Chiquinho bediende Heriberto Tavares, die de aansluitingstreffer op het scorebord bracht in het Estádio José Alvalade.

Waar er in de eerste helft het nodige te beleven viel, was de tweede helft iets minder attractief. Tien minuten voor tijd leek Sporting het duel definitief op slot te gaan, maar een doelpunt van de ingevallen Raphinha werd geannuleerd. Ondanks de krappe marge wist Sporting de overwinning over de streep te trekken. Voor de formatie van Keizer staat nu komende woensdag de halve finale van de Taça da Liga tegen SC Braga op het programma.