Joël Piroe helpt Jong PSV aan zesde plaats in Keuken Kampioen Divisie

Beide teams gingen furieus van start op De Herdgang en dat resulteerde binnen zeven minuten in doelpunten aan weerszijden. Joeri Schroijen bracht MVV al na twintig seconden voetballen aan de leiding, door op aangeven van Joshua Holtby overtuigend raak te schieten. Het antwoord van PSV liet echter niet lang op zich wachten: Luc Mares beging een overtreding op Joël Piroe, waarna de strafschop die volgde werd benut door Matthias Verreth.

Nadien verdween het tempo enigszins uit de wedstrijd, maar in het laatste kwartier voor rust gebeurde er toch nog één en ander. Justin Lonwijk kreeg na 37 minuten een goede kans om PSV op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal ging uiteindelijk via een MVV'er naast. Kort erna sloeg het bezoek aan de overzijde wel toe. Shermar Martina ontdeed zich met een fraaie individuele actie van enkele tegenstanders, waarna de verdediger met een hard schot in de korte hoek voor de 1-2 tekende.

Negentien minuten na de onderbreking wist PSV voor de tweede maal op gelijke hoogte te komen. MVV-doelman Luuk Koopmans ging niet vrijuit bij een afstandsschot, waarna Piroe de bal eenvoudig binnen kon werken. Enkele minuten later kreeg MVV een nieuwe tegenvaller te verwerken, doordat Mares met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld werd gestuurd. PSV genoot zodoende de laatste twintig minuten een overtalsituatie, maar een winnende treffer zat er niet meer in voor het elftal van trainer Dennis Haar.