Veerkrachtig Willem II meldt zich opnieuw in halve finale KNVB Beker

Willem II bereikte voor de tweede keer op rij de laatste vier, maar Twente kwam feller uit de kleedkamers. De enige overgebleven deelnemer uit de Keuken Kampioen Divisie probeerde vroeg te storen in de opbouw van Willem II. Toch kregen de bezoekers gaandeweg de eerste helft de overhand. Willem II kwam meer aan de bal en dwong Twente om zich terug te trekken. Tot veel gevaarlijke momenten leidde dat overwicht echter niet. In de eerste helft was er maar één serieuze kans: Aras Özbiliz schoot in de dertiende minuut vanaf de rechterkant in de verre hoek. Doelman Joël Drommel pareerde het schot met wat moeite.

Even daarvoor ontstond er wat onrust, toen supporters van Willem II met sterretjes zwaaiden en die in een vak met thuissupporters gooiden. De stadionspeaker trad op en daarna keerde de rust terug. Hoewel Willem II in het restant van de eerste helft veel in balbezit was, opereerde de ploeg van Adrie Koster slordig en lag het tempo te laag om Twente in de problemen te brengen. Zodoende bleef het voor rust bij 0-0. Het tweede bedrijf vertoonde gelijkenissen met het eerste: Willem II had de bal en Twente wachtte af. De laatste tactiek werd beloond, want tien minuten na rust werd een vrije trap van Aitor Cantalapiedra door niemand getoucheerd en vloog de bal binnen.

Willem II zocht vervolgens meer de aanval en kwam al snel op gelijke hoogte. Een schot van Fernando Lewis werd door Cristian González van richting veranderd: 1-1. De wedstrijd was volledig opengebroken en vrijwel direct na de aftrap greep Twente weer de leiding. Cantalapiedra kreeg de bal aan de rechterzijde, kapte naar binnen en troefde doelman Timon Wellenreuther af met een hard en laag schot. Opnieuw liet Willem II zich niet uit het veld slaan en dertien minuten voor tijd kwamen de Tilburgers weer langszij. Vangelis Pavlidis tikte bij de eerste paal raak en leek op die manier een verlenging af te dwingen. Maar het werd nog mooier voor Willem II, want vier minuten voor tijd kwam invaller Kristinsson voor zijn man en knikte hij raak op aangeven van Marios Vrousai.