Laat doelpunt van Bas Dost helpt Marcel Keizer aan eerste prijs
Zaterdag, 26 januari 2019 om 22:59

Sporting Portugal heeft de tweede Taça da Liga in de clubhistorie de wacht gesleept. De club uit Lissabon en FC Porto waren zaterdagavond gedurende negentig minuten aan elkaar gewaagd, 1-1, waarna strafschoppen uitsluitsel moesten bieden. Missers van Sebastian Coates, Eder Militao, Hernani en Felipe resulteerden in een 3-1 eindstand voor os Leoes, waar Marcel Keizer zodoende zijn eerste prijs pakte.

De eerste helft werd gekenmerkt door het geringe aantal kansen en de grote hoeveelheid overtredingen en onderbrekingen. De beste mogelijkheden van Sporting, dat met Bas Dost en Nemanja Gudelj in de basis aantrad, waren van richting veranderde schoten van Nani en Bruno Fernandes. De beste kans van FC Porto was voor André Pereira, wiens kopbal de lat schampte.

Ook in de tweede helft lag het duel vaak stil vanwege diverse overtredingen. Het was echter FC Porto dat de wedstrijd domineerde en Sporting dwong om tegen te houden. Een treffer van Fernando Andrade in de 79e minuut brak de ban. Renan Ribeiro kon een ferm schot van Héctor Herrera niet vasthouden, waarna Andrade de rebound benutte: 1-0.

Sporting probeerde een nederlaag af te wenden en had pech dat een kopbal van Dost precisie miste. In de slotfase kwam de club uit Lissabon toch op gelijke hoogte. Na een duel tussen Oliver Torres en Nani in het strafschopgebied en inmenging van de VAR ging de bal op de stip en schoot Dost vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1. In de strafschoppenreeks trok Sporting het duel uiteindelijk naar zich toe en werd het tweede bekertoernooi van Portugal in de wacht gesleept.

De Taça da Liga werd in 2007 uit de grond gestampt. Benfica won er zeven, Sporting won z'n tweede op rij. Porto wacht, na zijn derde verloren finale, nog altijd op zijn eerste beker. In de echte beker, de Taça de Portugal Placard, staat Keizer met Sporting in de halve finales tegenover stadsgenoot Benfica.

 
Taça de Portugal
 
FC Porto
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost
 
Nani

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties