Oussama Idrissi zet sc Heerenveen voor schut met bizarre corner

In de eerste minuten na rust was meer actie voor beide doelen dan in de gehele eerste helft. Vlak na de onderbreking liet Mats Seuntjens een aardige kans op de 0-1 liggen: hij schoot vanuit een lastige hoek over het doel van Warner Hahn, nadat hij werd gelanceerd door Adam Maher. Even daarna gooide Hahn zich goed voor de bal toen Seuntjens opnieuw voor hem opdook, terwijl Ben Rienstra tussendoor over kopte aan de andere kant. Tien minuten na de rust draaide Seuntjens zich vrij van Daniel Höegh, waarna zijn venijnige inzet naast het doel vloog. Idrissi trok even later vanaf links naar binnen en krulde de bal over.

Het stond allemaal in schril contrast met het eerste bedrijf, waarin er weinig te genieten viel voor de aanwezige toeschouwers. Een van de weinige kansen was na een halfuur voor Idrissi. Nadat Calvin Stengs ontsnapte aan de buitenspelval en zijn ploeggenoot vond, schoot Idrissi rakelings naast. Fredrik Midtsjö schoot vijf minuten voor rust op de vuisten van Warner Hahn. Heerenveen stelde er bar weinig tegenover en ook in de tweede helft waren de meeste kansen voor AZ. Toen leidde dat wel tot het openingsdoelpunt, al hadden de bezoekers het nodige geluk.

Jonas Svensson zette landgenoot Midtsjö met een goede steekpass vrij voor Hahn. De controleur verstuurde vervolgens een breedtepass die niet op maat was, maar Heerenveen-verdediger Sherel Floranus gleed de bal ongelukkig in eigen doel. Hahn voorkwam daarna dat invaller Owen Wijndal het duel besliste. Voor AZ was er evenwel geen vuiltje aan de lucht, want Heerenveen kon geen vuist maken in het eigen Abe Lenstra Stadion. Het gebrek aan organisatie bij de thuisploeg werd pijnlijk duidelijk toen de verdediging volledig uit positie stond bij een corner, Hahn vijf meter van zijn doel stond en Idrissi een corner in één keer binnendraaide: 0-2. Uit een veel kansrijkere posiite, voor een open doel, schoot Idrissi daarna op de lat en dus bleef het bij 0-2.