'Dat hoorde er ook bij, zei Lionel Messi, doodeng vond ik het'
Woensdag, 30 januari 2019 om 13:22

Aitor Cantalapiedra sloot zich afgelopen zomer aan bij FC Twente, nadat de Spanjaard eerder actief was bij Sevilla, Villarreal en Barcelona. De buitenspeler, die tot medio 2020 vastligt bij de Tukkers, speelde twee keer in de hoofdmacht van de Catalaanse grootmacht. In gesprek met ELF Voetbal memoreert de jongeling de dag na zijn debuut tegen Villanovense in de Copa del Rey.

Vlak voor de training de volgende dag kwam Messi naar Cantalapiedra toe. "Hij feliciteerde me met mijn debuut en vroeg me om het woord te richten tot de hele selectie. Want dat hoorde er ook bij, vond Messi. Met knikkende knieën hield ik even later een praatje voor de groep. Doodeng vond ik het. Het zwaarste moment van mijn tijd bij Barcelona, haha. Al is het in retrospectief ook een van mijn mooiste herinneringen."

Cantalapiedra kan de goede sfeer in de kleedkamer bij Barcelona nog goed voor de geest halen. Messi was een hele belangrijke factor binnen de ploeg. "Hij was duidelijk de belangrijkste man in de kleedkamer." De aanvaller van FC Twente heeft nog veel contact met andere spelers die een verleden hebben bij Barcelona, zoals André Onana.

"We appen heel vaak. Soms spreken we ook af om iets leuks te doen. Hij is een goede vriend. Het voetbal van FC Twente past heel goed bij me. En het leven in Nederland ook. Ik heb hierna nog een contract voor een jaar. Daarna zien we wel weer. Terugkeren bij Barcelona wordt natuurlijk lastig, maar iedereen mag dromen toch?", besluit Cantalapiedra.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Twente
 
Barcelona
 
Lionel Messi
 
André Onana

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties