De Graafschap wint kelderkraker en vergroot zorgen NAC

Het werd een heerlijk duel in Doetinchem, waar het spel in de eerste helft op en neer golfde. NAC begon redelijk aan het duel en kreeg een paar mogelijkheden om tot scoren te komen, maar Hidde Jurjus kwam niet in de problemen. Aan de andere kant van het veld had Benjamin van Leer het een stuk zwaarder. De huurling van Ajax ging niet vrijuit bij de openingstreffer. Het was El Jebli die de NAC-defensie te slim af was met een handige hakbal, waarna Delano Burgzorg wist te scoren. Zijn inzet leek houdbaar, maar Van Leer kon de 1-0 niet voorkomen.

View this post on Instagram

Een indrukwekkende minuut stilte vrijdagavond op De Vijverberg. Voorafgaand aan het duel tussen De Graafschap en NAC Breda werd de op 59-jarige leeftijd overleden Jurrie Koolhoff herdacht. #koolhof #jurriekoolhof #degraafschap #doetinchem #nacbreda #granac

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Op slag van rust kreeg Charlison Benschop een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij had zijn vizier niet op scherp staan toen hij geheel vrijstaand op doel kon koppen. NAC had na de openingstreffer niets meer laten zien en kon niets anders doen dan verdedigen. De degradatiekandidaat liet zich bij vlagen het kaas van het brood eten en moest vlak na rust lijdzaam toezien hoe El Jebli op prachtige wijze de 2-0 maakte. Vanaf een meter of twintig van het doel schoot hij raak vanuit een vrije trap, ver buiten het bereik van Van Leer.

De Graafschap weigerde om de genadeklap uit te delen, waardoor NAC in de wedstrijd bleef. In de slotfase zetten de bezoekers nog aan en wist een aantal keer gevaarlijk te worden. De beste kansen waren voor Gervane Kastaneer, maar het geluk was niet aan zijn zijde. In de 83ste minuut was hij dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Ook in de drie minuten blessuretijd wist NAC niets meer aan de achterstand te veranderen. In de laatste minuut werd de eindstand op 3-0 bepaald door Leeroy Owusu, die raak schoot vanuit een vrije trap. De Graafschap pakt drie punten pakt en neemt afscheid van de laatste plaats.