AZ komt met goed nieuws: 'Het belangrijkste is dat hij weer bij kennis is'
Zaterdag, 2 februari 2019 om 23:20 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 23:35

Mats Seuntjens heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding overgehouden aan een botsing met ploeggenoot Oussama Idrissi. De twee aanvallers van AZ knalden in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (5-0) kort na rust vol op elkaar. Seuntjens was even buiten bewustzijn en verliet per brancard het veld. Na de wedstrijd werd duidelijk dat de fysieke schade enigszins meevalt.

"Het belangrijkste is dat Mats weer bij kennis is", zei trainer John van den Brom in gesprek met FOX Sports. "'Hij weet zelf niet meer wat er gebeurd is. Het was een flinke klap." Het incident had nogal wat impact op de spelers van AZ, die flink aangeslagen waren."Eerst had ik het niet door", vertelde Calvin Stengs. "Ik scoorde en liep met Adam weg. Toen zag ik ineens Mats op de grond liggen met Oussie."

"Ik zag zijn ogen wegdraaien en werd gelijk misselijk in mijn buik, het voelde alsof ik moest kokhalzen", blikte Stengs terug op het ongelukkige moment. "Gelukkig gaat het nu weer goed met Mats, zo hoorden we zojuist in de kleedkamer." Idrissi bleef weliswaar binnen de lijnen na de botsing, maar hij had daarna wel moeite om zich weer op het voetbal te concentreren. "Ik speelde Mats in en wilde doorbewegen. Ik zag hem een hakbal geven en voelde daarna ineens een harde klap", omschreef hij de botsing.

"Gelukkig ben ik er goed van af gekomen, ik maakte me meer zorgen om Mats", zei Idrissi. "Het was daarna wel een kwartiertje zoeken, ik zag een beetje wazig. Gelukkig is het met Mats weer goed en met mij ook. We hoorden dat hij een lichte hersenschudding heeft." Seuntjens werd vervangen door Björn Johnsen, die vlak voor tijd de eindstand voor zijn rekening nam.

 
Eredivisie
 
AZ
 
John van den Brom
 
Calvin Stengs
 
Mats Seuntjens

>
Eredivisie
AZ
5
0
FC Emmen
Zaterdag, 2 februari 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Wout Weghorst in de Champions League? Deze man maakt het mogelijk
0
   
23:46
23:46
Wim Kieft: 'Waarschijnlijk is het een vervelend irritant jongetje'
58
   
23:22
23:22
PSV maakt namens Toon Gerbrands excuses aan Ajax
41
   
23:13
23:13
NAC Breda mag plotseling weer dromen van directe promotie
0
   
22:55
22:55
Real Madrid verzuimt spanning in LaLiga helemaal terug te brengen
37
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties