Basaksehir profiteert optimaal van duur puntverlies Galatasaray

Galatasaray kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de middenmoter, waardoor Medipol zondagmiddag wist wat het moest doen om een grote stap te zetten in de richting van het kampioenschap. Met Eljero Elia op de bank kwamen de bezoekers uit Istanbul na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Het was de Moldavische verdediger Alexandru Epureanu die raak kopte vanuit een strak voorgegeven hoekschop.

Nog voor rust slaagde Basaksehir erin om de score verder uit te breiden. Dit keer was het Robinho die scoorde. De in januari aangetrokken Braziliaanse routinier rondde van dichtbij af na een aanval vanaf de rechterflank. In zijn derde wedstrijd voor zijn nieuwe club maakte de 35-jarige aanvaller zijn eerste goal in dienst van de Turkse koploper.

Met nog een half uur op de klok bracht trainer Avci Abdullah Elia binnen de lijnen. De Nederlandse buitenspeler was vorige week als invaller nog trefzeker tegen Kasimpasa, maar wist zondagmiddag het doel niet te vinden. De eindstand werd diep in blessuretijd op 0-3 bepaald door Demba Ba. Door de overwinning komt Basaksehir op 44 punten, 8 meer dan achtervolger Galatasaray.