Keizer wordt onder toeziend oog van Ronaldo gekleineerd door aartsrivaal

Sporting beleefde met Bas Dost en Nemanja Gudelj in de basiself een zeer teleurstellende avond. Benfica was de bovenliggende partij in de eerste helft en wist al na elf minuten op voorsprong te komen. De opgestoomde Álex Grimaldo bracht de bal vanaf de linkerkant van het veld in het strafschopgebied van Sporting, waarna Haris Seferovic tussen Sebastián Coates en André Pinto in raak kopte: 0-1. Halverwege de eerste helft wist Benfica via João Félix opnieuw te scoren, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd vanwege een eerdere overtreding.

Sporting kwam zo goed weg, maar een kwartier later moest de ploeg van Keizer alsnog voor een tweede maal vissen. João Félix werd in de diepte bereikt door Seferovic, waarna het negentienjarige toptalent oog in oog met doelman Renan Ribeiro koelbloedig afrondde. Benfica leek de kleedkamer zodoende halverwege op te kunnen zoeken met een 0-2 voorsprong, maar Sporting wist twee minuten voor rust toch nog wat terug te doen. Bruno Fernandes werd op rechts bereikt door Nani, waarna hij met een diagonaal schot voor de aansluitingstreffer tekende.

Benfica wist zijn voordelige marge van twee kort na rust echter alweer in ere te herstellen. Pizzi bereikte vanuit een vrije trap Rúben Dias, waarna de verdediger de bal buiten het bereik van Ribeiro in de bovenhoek kopte: 1-3. Na ruim een uur was Sporting via Raphinha dicht bij een nieuwe aansluitingstreffer, maar zijn schot zeilde rakelings voorbij het doel van Odisseas Vlachodimos. De ploeg van Keizer moest zeventien minuten voor tijd voor een vierde maal vissen: Pizzi benutte een door uitblinker João Félix verdiende strafschop.

In de absolute slotfase liepen de gemoederen nog even hoog op in het Estádio José Alvalade. Doelman Vlachodimos veroorzaakte een strafschop met een overtreding op Dost en werd met rood van het veld gestuurd, waarna Dost zelf vanaf elf meter geen fout maakte. Sporting voerde de druk in de blessuretijd nog even flink op, maar Benfica hield uiteindelijk stand en nadert FC Porto door te zege tot op twee punten.