Update: FA bestraft Jürgen Klopp met boete van bijna 52.000 euro

Liverpool kwam halverwege de eerste helft op voorsprong in Londen, na een doelpunt van Sadio Mané. In de opbouw naar het doelpunt stond James Milner echter duidelijk buitenspel. Dat hoorde Klopp zelf pas ná de wedstrijd, maar hij vermoedt dat arbiter Friend het nieuws in de rust al te horen kreeg. Vervolgens zou Friend zich schuldig hebben gevoeld en West Ham constant het voordeel van de twijfel hebben gegeven in het tweede bedrijf.

Meer: Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’ | Kan Feyenoord gaan cashen? In Engeland weten ze vraagprijs voor Arne Slot

"Ik hoorde dat we buitenspel stonden en ik ben er vrij zeker van dat de scheidsrechter dat in de tweede helft ook wist", vertelde Klopp na afloop voor de tv-camera's. "In situaties waarbij het 50/50 of 60/40 was, kreeg de tegenstander constant de vrije trap mee. Dat maakte het moeilijk voor ons. Ik snap het uit menselijk oogpunt: als ik een grote fout maak in de eerste helft, wil ik die wond niet verergeren."

Dit bericht bekijken op Instagram

Inmiddels staat het alweer 1-1, maar dit ging er vooraf aan de 0-1 van Liverpool tegen West Ham United! Assistgever James Milner stond maar een beetje buitenspel ?? #whuliv #westham #liverpool #premierleague #milner #mane

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

"Scheidsrechters zijn mensen en dat begrijp ik, maar tijdens de wedstrijd snapte ik er niets van omdat ik geen idee had dat we buitenspel stonden", stelde de Duitser tot slot. De opmerkingen van Klopp lijken in strijd met de gedragsregels van de FA. Die schrijven voor dat de arbitrage wel bekritiseerd mag worden, maar dat de integriteit en de objectiviteit niet in twijfel getrokken mag worden.

Zodoende moet Klopp vrezen voor een sanctie; binnen een paar dagen wordt waarschijnlijk duidelijk of de FA werk maakt van de zaak. Mogelijk staat in het wedstrijdrapport van Friend nog meer belastende informatie, want de trainer van Liverpool was na afloop geagiteerd en ging in discussie met het team van Friend. Liverpool heeft door het gelijkspel nog maar drie punten voorsprong op belager Manchester City.

Update 21 februari 17.20 uur - FA bestraft Klopp met boete van bijna 52.000 euro
Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft een boete van 45.000 pond (omgerekend 51.800 euro) gekregen na commentaar op de arbitrage na het 1-1 gelijkspel tegen West Ham United eerder deze maand. De Duitse trainer was na de remise tegen the Hammers kritisch op arbiter Kevin Friend en trok daarbij de objectiviteit van de scheidsrechter in twijfel.