'Voor mij niet erg dat Mino Raiola de zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt is'
Woensdag, 6 februari 2019 om 07:20

Barcelona is een van de clubs die met Matthijs de Ligt in verband wordt gebracht. Ofschoon een overgang van de verdediger naar Ajax naar een club als Juventus, Paris Saint-Germain of Manchester City aannemelijker is nu de Spaanse topclub het volledige transferbudget voor komend seizoen aan Frenkie de Jong heeft besteed, sluit men in Catalonië voor geen enkele voetballer de deur. Ook niet voor voetballers die Mino Raiola als zaakwaarnemer hebben.

Spaanse media verzekeren dat Raiola de reden is dat De Ligt, die qua 'voetbalinhoudelijke begeleiding' op Barry Hulshoff kan terugvallen, niet in het Camp Nou terecht zal komen. De Italiaanse Nederlander onderhoudt naar verluidt geen goede relatie met Barcelona en zou een fors percentage van de transfersom verlangen. Een transfer van De Ligt naar Juventus, de club waar hij talloze keren zaken mee deed, ligt meer voor de hand. "Het is voor mij niet erg dat Raiola de zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt is. Ik zet geen stap naar achteren", verzekert voorzitter Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu verzekert dat hij een goede relatie met Raiola heeft. "Hij is de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic. In het jaar dat we hem verkochten, hebben we veel gesprekken gevoerd. Hij is een veeleisend en vermakelijk persoon", geeft de hoogste sportbestuurder in een interview met Mundo Deportivo te kennen. "Ik heb met geen enkele zaakwaarnemer een probleem. Bij het aantrekken van een voetballer gaat het niet alleen om geld, maar ook om het sportieve aspect. Barcelona is voor voetballers een aantrekkelijke club. Deelnemen aan ons succesvolle tijdperk oefent grote aantrekkingskracht uit."

Bartomeu is fan van alles wat bij een transfer komt kijken. Zo toog hij afgelopen maand met een delegatie van Barcelona naar Amsterdam om de komst van De Jong af te ronden. "In 2010 ging ik naar Liverpool voor Javier Mascherano. Dat vind ik leuk", vervolgt de preses van los Azulgrana. "Ik weet niet of ik daar goed in ben. De Jong is een belangrijke speler voor de toekomst van Barcelona. Ik wilde met De Jong en zijn vader, een Cruijffista, praten. Ik wilde dat ze naar me zouden luisteren. De Jong gaat hier namelijk tien, twaalf of veertien jaar spelen. We zijn de koploper op het gebied van inkomsten en daarom kunnen we bedragen betalen die anderen niet kunnen betalen."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
Matthijs de Ligt
 
Javier Mascherano

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties