Antoine Griezmann ligt op koers voor tenminste één doelpunt tegen Real Madrid
Zaterdag, 9 februari 2019 om 15:30

Atlético Madrid ging afgelopen weekend met 1-0 onderuit tegen Real Betis en heeft nog maar twee punten meer dan stadsgenoot Real Madrid, dat de afgelopen vier wedstrijden in LaLiga wist te winnen. De Koninklijke neemt zodoende als het de onderlinge ontmoeting met los Colchoneros weet te winnen de tweede plek weer in handen. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Wanda Metropolitano, zaterdagmiddag vanaf 16.15 uur.

O Atlético Madrid en Real Madrid speelden gelijk in hun afgelopen vier onderlinge ontmoetingen in LaLiga. Dit is de langste serie gelijke spelen die zij ooit hebben neergezet in de competitie.

Meer: Diego Simeone: ‘Zijn vertrek was pijnlijker dan dat van Griezmann’

O Atlético Madrid heeft, verspreid over alle competities, slechts één van zijn laatste tien thuiswedstrijden tegen Real Madrid verloren: in november 2016 werd het 0-3 voor de bezoekers (verder won Atlético Madrid viermaal en werd er vijf keer gelijkgespeeld). Voorafgaand aan deze reeks gingen de laatste acht thuisduels echter allemaal verloren.

O Atlético Madrid heeft slechts één van zijn laatste 33 derby’s tegen een tegenstander uit Madrid in LaLiga verloren, de 0-3 tegen Real Madrid in november 2016. Van de afgelopen 33 stadsderby’s werden er 22 gewonnen en 10 verloren. Atlético Madrid hield bovendien 24 maal de nul.

O Real Madrid is ongeslagen in zijn laatste zestien derby’s tegen een tegenstander uit Madrid, met twaalf overwinningen en vier gelijke spelen. De laatste nederlaag werd echter wel toegediend door Atlético Madrid (0-1 in februari 2016).

O Onder leiding van Diego Simeone heeft Atlético Madrid nu, verspreid over alle competities, 28 keer tegen Real Madrid gespeeld (9 overwinningen, 10 gelijke spelen en 9 nederlagen). Voordat Simeone de touwtjes in handen kreeg werd er 22 keer niet gewonnen van Real Madrid (6 gelijke spelen en 16 nederlagen).

O Karim Benzema is de enige huidige speler van Real Madrid die in LaLiga meer dan één doelpunt heeft gemaakt tegen Atlético Madrid. De Fransman heeft in achttien ontmoetingen drie keer het net weten te vinden.

O Antoine Griezmann wisselde in zijn laatste negen LaLiga-wedstrijden tegen Real Madrid af tussen het wel en niet maken van een doelpunt. In de vorige wedstrijd tegen de stadsgenoot wist hij niet te scoren.

O Real Madrid heeft sinds de zevende speeldag niet meer boven Atlético Madrid gestaan op de ranglijst. Dat was ook de laatste keer dat de Koninklijke dit seizoen bij de bovenste twee stond.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Real Madrid
 
Antoine Griezmann
 
Karim Benzema

Poll
Atlético Madrid - Real Madrid eindigt in een...
...zege voor Atlético Madrid
...gelijkspel
...zege voor Real Madrid
Meer OPTA Facts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties