Update: 'Napoli stelt Marek Hamsík en Dalian Yifang ultimatum'
Maandag, 11 februari 2019 om 15:12

De transfer van Marek Hamsik naar Dalian Yifang gaat voorlopig niet door. Zijn werkgever Napoli laat woensdagavond via de officiële kanalen weten dat de onderhandelingen zijn opgeschort, doordat men er met de Chinese club niet is uitgekomen over de betalingswijze van de transfersom. Hamsik heeft ondertussen al afscheid genomen van zijn teamgenoten bij Napoli.

Diverse Italiaanse media meldden afgelopen zaterdag al dat de 31-jarige middenvelder zich binnen 48 uur zou aansluiten bij Dalian Yifang, maar tot dusver bleef een bevestiging van de transfer uit. Napoli was naar verluidt een transfersom van vijftien miljoen euro overeengekomen met de Chinese club. De huidige nummer twee van de Serie A laat nu echter weten dat de betalingswijze van de Chinezen niet overeenkomt met het eerder bereikte akkoord tussen de twee clubs.

Meer: Mertens: ‘Als ik slecht speel geeft ze me een klap, dat gebeurt niet in België!’

Dit bericht bekijken op Instagram

FELICE DI AVER FATTO PARTE DI QUESTO FANTASTICO EVENTO GRAZIE CAPITANO???? - - #entrepreneur #showroom #clothingbrands #italianclothingbrands #americanclothingbrands #ufficiodirappresentanza #business #motivation #inspiration #businessinsider #entrepreneurlife #clothingagency #clothingcompany #clothingstore #musiclife #musicproducer #djlife #graziecapitano #marek #elsy #allan #hbtoo #francescavarrialeeventi

Een bericht gedeeld door Claudio Delgado (@claudiodelgad0) op

Hamsik moet daardoor voorlopig dus wachten op zijn transfer. De Slowaaks international was met zijn hoofd vermoedelijk al bij Dalian Yifang, daar hij onlangs op een surpriseparty afscheid nam van zijn teamgenoten. "Marek was erg emotioneel. Een teamgenoot heeft het gehele arrangement geboekt, maar ik kan niet zeggen welke speler het was", vertelt de organisator van het feest aan onder meer Radio Marte.

"Het was fantastisch om te zien hoeveel vrienden bij elkaar waren gekomen om de carrière van een teamgenoot te vieren. Toen Marek eenmaal doorhad dat het om een surpriseparty ging, was hij zichtbaar aangedaan. Er werd veel plezier gemaakt op het feest. Het was vooral een vrolijke bijeenkomst, geen verdrietige."

Update 7 februari 12.52 uur – 'Hamsik afwezig op training en probeert Napoli te overtuigen'
Marek Hamsik was donderdag niet op de training van Napoli, zo meldt onder meer Sky Italia. De middenvelder stond op het punt om te verkassen naar het Chinese Dalian Yifang toen Napoli deze week meldde dat de deal was afgeblazen vanwege veranderde voorwaarden. De Slowaak en zijn entourage zouden president Aurelio De Laurentiis momenteel proberen te overtuigen alsnog akkoord te gaan met het voorstel van Dalian Yifang.

Update 8 februari 10.31 uur - ‘Marek Hamsík krijgt alsnog groen licht voor transfer naar China’
Marek Hamsík lijkt vrijdag alsnog op weg naar China. Corriere dello Sport weet namelijk te melden dat Dalian Yifang en Napoli voor twintig miljoen euro plus eventuele bonussen een akkoord hebben weten te bereiken over de transfer van de middenvelder. De 31-jarige Hamsík zal geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van i Partenopei voor het duel met Fiorentina van zaterdagavond en wordt vrijdag nog gekeurd in Madrid, waar hij ook het contract bij zijn nieuwe werkgever zal signeren.

Update 11 februari 15.12 uur - ‘Napoli stelt Marek Hamsík en Dalian Yifang ultimatum’
Het is nog altijd niet duidelijk of de eventuele transfer van Marek Hamsik naar Dalian Yifang zal worden afgerond. Maandag laat Mattia Grassani, advocaat van de Napolitanen, aan Radio CRC weten dat de transfer alleen doorgaat als alles naar wens is van de club. "Het is een ingewikkelde situatie, waarin de economische aspecten belangrijk zijn", zegt de jurist, die ook aangeeft dat trainer Carlo Ancelotti zich met de transfer bemoeit en zich schaart achter voorzitter Aurelio De Laurentiis. "Hij heeft een ultimatum aan de Chinese club gegeven; doe wat onze voorzitter wil, anders gaat de deal niet door."

 
Meer video's
 
Serie A
 
Napoli
 
Marek Hamsík

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties