Bayern München heeft verlenging nodig; Bruma debuteert met ruime zege

Hertha BSC - Bayern München 2-3 (n.v.)
Bayern begon belabberd aan het duel in Berlijn. De thuisploeg kwam namelijk al binnen drie minuten op voorsprong. Salomon Kalou stuurde Maximilian Mittelstadt de diepte in. Tussen de verdedigers van Bayern in wist hij aan de bal te blijven en met een schuiver vanaf randje zestien het net te laten bollen. De achterhoede van der Rekordmeister zag er niet goed uit. Het antwoord van de bezoekers uit München liet niet lang op zich wachten. Vier minuten na de openingstreffer trok Serge Gnabry de stand gelijk. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten en haalde onhoudbaar uit.

Vlak na rust was het Bayern dat op voorsprong kwam. Na een fraaie combinatie op het middenveld tussen Robert Lewandowski en James Rodriguez werd Gnabry het strafschopgebied ingestuurd. Hij had weinig tijd nodig en maakte zijn tweede van de avond. Hertha liet het er niet bij zitten en kwam even later weer op gelijke hoogte. Davie Selke profiteerde optimaal van een grote fout van Mats Hummels. De centrumverdediger van Bayern wilde de bal terugkoppen op doelman Sven Ulreich, maar had niet door dat Selke in zijn rug stond. De invaller pikte de bal op en tekende voor de 2-2.

Negentig minuten voetbal leverde geen winnaar op, waarna een verlenging noodzakelijk was. De druk op de verdediging van Hertha nam toe en de thuisploeg werd terug het eigen strafschopgebied ingedrongen. Na een kopbal van Leon Goretzka werd de bal hoog ingebracht door Lewandowski. Kingsley Coman sprong het hoogst van iedereen en kopte raak. In het restant van de verlenging wist Hertha BSC niets meer terug te doen, waardoor Bayern zich plaatste voor de volgende ronde.

Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf 4-1
Jeffrey Bruma kende een succesvol debuut voor Schalke. De Nederlandse verdediger begon in het centrum van de defensie naast Salif Sané en samen wist men de aanval van Fortuna Düsseldorf in toom te houden. Schalke kwam na een halfuur voetballen op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Ahmed Kutucu. De pas achttienjarige werd in het strafschopgebied bereikt door Mark Uth, waarna hij met een schitterende uithaal de bovenhoek wist te vinden: 1-0. Kort na rust stelde Schalke de zege razendsnel veilig door doelpunten van Sané en Uth. Bruma speelde negentig minuten en werd op slag van rust op de bon geslingerd, na een harde charge op Rouwen Hennings. Laatstgenoemde redde twintig minuten voor tijd de eer voor de bezoekers, alvorens Sané in de absolute slotfase de eindstand bepaalde met zijn tweede treffer van de avond.