Smalling geniet: 'Hij heeft alles en is de reden achter onze vorm'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:22

Paul Pogba is ontketend onder Ole Gunnar Solskjaer. Met twee doelpunten speelde de middenvelder zaterdag een belangrijke rol tijdens de 0-3 zege op Fulham. Pogba was sinds de entree van Solskjaer betrokken bij dertien doelpunten (acht goals; vijf assists), wat meer is dan elke andere Premier League-speler in die periode. Chris Smalling kijkt zijn ogen uit.

"Hij heeft alles, niet? Dat bewijst hij nu", vertelt de ploeggenoot van Pogba aan MUTV. "Paul is voor de reden van onze huidige vorm, in ieder geval voor een groot deel. Hij maakt niet alleen doelpunten, maar bereidt ze ook voor en zorgt voor de controle van de wedstrijd. We mogen ons gelukkig prijzen met een speler als hij in de ploeg." Zelf zegt Pogba bij de BBC blij te zijn met de inbreng van de nieuwe trainer bij Manchester United.

Meer: Zwaar gehavend PSG krijgt Old Trafford muisstil; Pogba pakt rood | Ontketende Pogba gidst Man United naar felbegeerde vierde plek

"Ole is gewoon zichzelf", geeft Pogba aan. "Hij voert geen act op. Hij zorgt bij iedereen voor vreugde en zelfvertrouwen." Over het spel tegen Fulham is de Fransman niet onverdeeld positief. "Er zijn wedstrijden geweest waarin we beter speelden, maar niet drie keer scoorden. In de eerste helft hadden we de wedstrijden eigenlijk niet onder controle, maar maakten we wel twee doelpunten. Daarna werd het 3-0 en controleerden we het duel."

"De goede sfeer komt het team ten goede en ik krijg meer kansen om te scoren, omdat ik meer in het strafschopgebied kom", aldus Pogba, die met Manchester United de vierde plek veroverde. "Dit is precies wat we wilden. Sinds Ole hier is, hebben we het er al over dat we bij de top vier willen zitten. Er is nog een lange weg te gaan, maar we zijn er nu en we willen er blijven. Er staan nog grote wedstrijden op het programma en het wordt niet makkelijk."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Paul Pogba
 
Chris Smalling

>
Premier League
Fulham
0
3
Manchester United
Zaterdag, 9 februari 2019 om 13:30
Poll
Eindigt Manchester United dit seizoen in de top vier?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool mengt zich in strijd om 'man van 78 miljoen'
3
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
12
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
31
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
10:59
10:59
'Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona'
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties