Wijnaldum doet wenkbrauwen fronsen: 'Hij sliep vannacht niet in ons hotel'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 19:12

Georginio Wijnaldum was zaterdag een van de grote uitblinkers bij de 3-0 overwinning van Liverpool op Bournemouth. De middenvelder zorgde met een prachtige lob voor de 2-0 en speelde verder een 'heel, heel goede wedstrijd', aldus trainer Jürgen Klopp. En dat is verrassend, want het was de vraag of Wijnaldum überhaupt aan de aftrap kon verschijnen.

Vrijdagavond voelde de Oranje-international zich nog beroerd. "Hij sliep vannacht niet in het spelershotel. Hij had diarree en moest twee dagen daarvoor nog overgeven, dus hij kon niet met ons meekomen", vertelt Klopp na afloop van de zege. "Hij had last van alles waar je geen last van wilt hebben, op de avond voor een wedstrijd. Na een paar uurtjes slaap voelde hij zich heel goed en vertelde hij dat hij weer kon spelen. De arts zei wel dat hij nog steeds anderen kan aansteken, dus dat we afstand moeten houden."

Meer: Wijnaldum bluste brandje bij Liverpool: ‘Waarom wilde hij jou slaan?’ | Wijnaldum deelt complimenten uit: ‘Hij heeft het enorm goed gedaan’

"Gini was vandaag heel, heel goed. Net als al onze jongens. Het was prachtig om te zien", bewierookt de Duitser zijn elftal. Middenvelder James Milner zag ook een uitstekende wedstrijd van Liverpool. Het spel typeert hij zelfs als 'bij tijd en wijle betoverend'. "We hadden nog vaker kunnen scoren. We speelden een goede wedstrijd en onze supporters waren fantastisch: er zijn niet veel betere supportersgroepen in Engeland, als ze zich zo opstellen. Het is onze twaalfde man."

"We hebben een paar moeilijke weken achter de rug, met spelers die ziek en geblesseerd waren. Wijnaldum was gisteren nergens te bekennen en dan levert hij zo'n prestatie", aldus Milner. Liverpool won voor het eerst in drie wedstrijden weer eens in de Premier League en nam de koppositie over van Manchester City. The Reds hebben drie punten meer dan de voornaamste titelconcurrent, die zondag thuis aantreedt tegen Chelsea.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Georginio Wijnaldum
 
Jürgen Klopp
 
James Milner

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties