Zelfs 'geheim wapen' helpt Napoli niet aan drie punten in Florence
Zaterdag, 9 februari 2019 om 19:57

De Serie A-ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel in Florence eindigde doelpuntloos: 0-0. Ook het feit dat Napoli van alle Serie A-clubs de meeste goals in het laatste kwartier heeft gemaakt én Fiorentina van alle Serie A-clubs de meeste tegengoals vanaf minuut 75 incasseerde, bracht de krachtmeting niet uit evenwicht. Napoli komt op acht punten van Juventus, dat zondagavond de voorsprong wederom kan uitbreiden indien het uitduel met Sassuolo drie punten oplevert.

Carlo Ancelotti zag zich na vijf minuten al genoodzaakt om zijn team te wijzigen, daar Mario Rui vanwege blessureleed door Faouzi Ghoulam moest worden vervangen. Niet veel later had Napoli uitzicht op een openingstreffer. Alban Lafont werkte een volley van Piotr Zielinski in de voeten van Lorenzo Insigne, die het leer over het doel mikte. De keeper van Fiorentina maakte daarna op een betere manier een volley van Dries Mertens onschadelijk.

Fiorentina liet zich daarna evenmin onbetuigd. Alex Meret verrichtte een heerlijke redding op een halve volley van Jordan Veretout. Richting de rust probeerde Napoli nog de 0-1 te forceren, maar zonder resultaat. Een inzet van Mertens ging recht op Lafont af, terwijl een van richting veranderd schot van Insigne het aluminium schampte.

Het naderende einde van het ‘eeuwige huwelijk’ tussen ‘Marekiaro’ en Napoli

Met het naderende vertrek van Marek Hamsik naar het Chinese Dalian Yifang komt er een einde aan een tijdperk, dat hem in Napels voor altijd een legende maakt.Lees artikel

Ook in de tweede helft hielden de teams van Stefano Pioli en Ancelotti elkaar in evenwicht, zonder te scoren. De grootste kansen waren echter voor Napoli: Lafont hield Zielinski weer van het scoren af, de voor Mertens ingevallen Arek Milik mikte op het hoofd van Federico Ceccherini, een schot van afstand van Fabian Ruiz scheerde langs de bovenhoek en in de extra tijd liet Milik twee grote kansen liggen. Fiorentina schiet hoe dan ook niet veel op met een punt en blijft negende op de ranglijst van de Serie A.

 
Meer video's
 
Serie A
 
Fiorentina
 
Napoli
 
Dries Mertens
 
Arek Milik

>
Serie A
Fiorentina
0
0
Napoli
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:00
Poll
Denk jij dat Juventus dit seizoen nog van de eerste plaats afkomt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
5
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties