Flater van André Onana leidt vreugde in Almelo in: 'Ik schrok een beetje'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 21:26

Aan niets was zaterdagavond te zien dat Heracles Almelo in een fikse winterdip verkeerde. De ploeg van trainer Frank Wormuth legde in de thuiswedstrijd tegen Ajax een ijzersterke eerste helft op de mat en boekte een verrassende 1-0 zege. Het betekende voor de Almeloërs de eerste overwinning van het nieuwe kalenderjaar.

André Onana ging in de eerste helft in de fout, toen hij Mohammed Osman zomaar in zijn voeten speelde op de rand van het zestienmetergebied. Voor de middenvelder was scoren vervolgens een koud kunstje: 1-0. "Ik schrok een beetje. Maar ik dacht niet na, mijn aanname was goed en ik kon gelijk naar de goal", blikte Osman in gesprek met RTV Oost terug op zijn doelpunt. "We hebben een goede pot gespeeld, de drie punten waren dan ook verdiend. Uiteraard geef je kansen weg, maar dat is normaal: je speelt tegen Ajax."

Meer: ‘Het was geen misverstand met Frenkie de Jong, het was een slechte pass’ | Blunder van Onana wordt zwak Ajax fataal in Almelo

Osman is blij dat Heracles eindelijk weer als winnaar van het veld stapte, na nederlagen tegen FC Groningen (3-0), PEC Zwolle (0-2) en ADO Den Haag (2-0). "We hebben de laatste weken goed gevoetbald, maar beloonden onszelf niet. Dat doen we vandaag wel, dan voelt dat extra goed", erkende de middenvelder. Heracles schoot tegen Ajax uit de startblokken. "We hadden voldoende kansen, maar hij ging er niet in. Als je hem dan uiteindelijk maakt, krijg je rust. Dan valt er een bepaalde druk van je schouders."

"Dit is echt een broodnodige overwinning", omschreef Tim Breukers in gesprek met TC Tubantia de zege op Ajax. "Helemaal na die drie wedstrijden van de afgelopen weken. Ik weet niet wat Ajax dacht, maar ik denk dat we aardig grip op ze hadden. We zijn behoorlijk gevaarlijk geweest en hebben dominant gespeeld." In de slotfase had Heracles het moeilijk.
"Complimenten voor Janis Blaswich. Hij heeft ons meerdere keren gered. Maar eigenlijk verdient het hele team een compliment. We hebben een teamprestatie geleverd."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Heracles Almelo
 
André Onana
 
Tim Breukers

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
12:11
12:11
Higler moet topper tussen PSV en Feyenoord in goede banen leiden
0
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool mengt zich in strijd om 'man van 78 miljoen'
4
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
14
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
34
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties