VVV-Venlo wint en continueert goede thuisreeks tegen Willem II sinds 1991
Zaterdag, 9 februari 2019 om 22:39

VVV-Venlo heeft zich zaterdagavond hersteld van de 6-0 zeperd van vorige week tegen Ajax. In de 150e wedstrijd van Maurice Steijn als hoofdtrainer in de Eredivisie waren de Limburgers net te sterk voor Willem II: 2-1. Dat betekent dat dat VVV niet één van de laatste zeven thuisduels met de Limburgers in de Eredivisie heeft verloren, sinds december 1991. De ploeg van Steijn overnacht op een zesde plaats in de Eredivisie; Willem II staat met vier punten minder negende.

Peniel Mlapa evenaarde bijna het snelste Eredivisie-doelpunt ooit, van Koos Waslander in 1982. De inzet van de aanvaller na acht seconden ging rakelings naast het doel van Timon Wellenreuther. De eerste kans voor Willem II was voor Daniel Crowley, die na een heerlijke pass van Alexander Isak op Lars Unnerstall stuitte. Het onderhoudende eerste kwartier werd afgesloten met een redding van Wellenreuther op een schot van wederom Mlapa.

Het duel ging zodoende op en neer, met kansen over en weer. Zo was het aan Unnerstall te danken dat een poging van Marios Vrousai van dichtbij niet de openingstreffer betekende. Een belangrijke redding, daar het team van Steijn vlak voor rust de leiding nam. Na voorbereidend werk van Peter van Ooijen aan de linkerkant kopte Mlapa het leer achter Wellenreuther en maakte hij daarmee zijn achtste van het seizoen.

Luttele minuten na rust was Van Ooijen dicht bij de 2-0: Wellenreuther keerde echter zijn kopbal. Een rake straschop bracht Willem II terug in de wedstrijd. Na een overtreding van Jerold Promes op invaller Vangelis Pavlidis faalde Crowley niet vanaf elf meter: 1-1. De drie punten bleven echter in Noord-Limburg. Mlapa werd diepgestuurd door Van Ooijen en schoot vervolgens het leer achter Wellenreuther: 2-1.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
VVV-Venlo
 
Willem II
 
Maurice Steijn
 
Lars Unnerstall

>
Eredivisie
VVV-Venlo
2
1
Willem II
Zaterdag, 9 februari 2019 om 20:45
Poll
Denk jij dat VVV-Venlo bij de eerste zeven zal eindigen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool wil Man United aftroeven met bod van 78 miljoen
1
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
9
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
31
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
10:59
10:59
'Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona'
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties