'Het was geen misverstand met Frenkie de Jong, het was een slechte pass'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 22:50

André Onana stond zaterdagavond met een blunder aan de basis van de nederlaag die Ajax leed op bezoek bij Heracles Almelo (1-0). De doelman uit Kameroen speelde de bal na een kwartier voetballen op onbegrijpelijke wijze in de voeten van Mohammed Osman, die vervolgens in een vrijwel leeg doel kon scoren. Onana staat de NOS na afloop nuchter te woord.

De keeper van Ajax legt uit dat hij bij het specifieke moment de voetballende oplossing zocht. "Ik wilde Frenkie de Jong aanspelen, maar de pass was een fout. Het is voetbal, soms maak je de juiste beslissing, soms niet. Het was geen misverstand met hem, het was een slechte pass en er kwam wat ongeluk bij kijken", zo laat Onana optekenen.

Meer: Maduro: ‘Dan moet iemand opstaan bij Ajax en dat doet hij dan ook’ | Kieft ziet ‘probleem’ bij Oranje: ‘Hij is onzeker, straalt nauwelijks iets uit'

De Kameroener weigert het verlies in het Polman Stadion te dramatiseren, al betekende het voor Ajax wel het derde puntverlies in vier wedstrijden. "Het team werkt hard, maar het was niet onze beste dag. Het is voor het hele team geen eenvoudige fase", vervolgt hij. Mocht PSV zondag weten te winnen bij FC Utrecht, dan slaat de koploper een gat van liefst acht punten met Ajax.

Voor de Amsterdammers dreigt het kampioenschap dan ook uit zicht te raken, maar Onana blijft strijdvaardig. "We gaan vechten, alles geven en dan zullen we het zien. We hebben geen vertrouwen verloren, al is het lastig om te verliezen. Niemand had verwacht dat wij hier vandaag zouden verliezen, dus er kan nog van alles gebeuren", besluit hij.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Heracles Almelo
 
André Onana
 
Frenkie de Jong

Poll
Ajax is uitgeschakeld in de titelrace
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties