Daley Blind baalt: 'Het is richting de supporters van Ajax verschrikkelijk'
Zondag, 10 februari 2019 om 07:25

Ajax bleef zaterdagavond bij Heracles Almelo (1-0 nederlaag) voor de derde keer in vier competitieduels zonder overwinning. De ploeg van trainer Erik ten Hag, die in de eerste wedstrijd van het seizoen ook al niet won van Heracles (1-1), leed in het nieuwe kalenderjaar ook al puntenverlies tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2). Dat Heracles drie punten pakte, hadden de Amsterdammers aan zichzelf te wijten, zo oordeelde Daley Blind.

"Ik denk dat het allemaal onze eigen fouten in de opbouw waren", vertelde de verdediger in gesprek met AT5. "We hebben Heracles de mogelijkheden gegeven, het is niet zo dat ze het zo goed hebben uitgespeeld of veel kansen hebben gecreëerd. Wij hebben ze daarmee in het zadel geholpen." Mohammed Osman tekende na zeventien minuten voor de enige treffer in het Polman Stadion. Tien minuten daarvoor had Brandley Kuwas nog een strafschop gemist, na een overtreding van Blind op de aanvaller.

Meer: Daley Blind reageert: ‘Die reputatie heeft hij er zelf naar gemaakt’ | Maduro geniet bij ADO - Ajax: ‘Met snelheid zou hij absolute wereldtop zijn’

Het gebrek aan felheid en het winnen van de tweede bal brak Ajax op. "Dan kun je ook niet doorvoetballen", analyseerde Blind. "Ik denk dat we daarop zijn afgetroefd." In de rust kregen de spelers van Ajax een uitbrander, maar dat resulteerde uiteindelijk niet in minimaal een punt. "We hebben niet heel veel gecreëerd, maar die kansjes die je krijgt in dit soort wedstrijden moet je dan proberen te maken."

Blind schaamde zich niet na de vertoning in Almelo. "Schamen is een groot woord. Ik baal gewoon ontzettend." De verdediger vindt het vervelend voor de meegereisde fans van Ajax. "Maar ik wil zelf ook graag winnen. Ik ben ook een fan en baal net zo erg als hen. Het is duidelijk dat we gefaald hebben. Het is richting de fans verschrikkelijk en sorry daarvoor, maar we hebben ze nu keihard nodig. Ik hoop dat ze zich dat realiseren."

"De fans van Ajax komen hierheen om ons te steunen en dan is dit een wanvertoning", besloot Blind. "Dat beseffen we ook, maar ik hoop dat ze keihard achter ons blijven staan. Dat hebben ze vaker gedaan, maar ik kan het alleen maar benadrukken." Door de nederlaag in Almelo leeft Ajax ogenschijnlijk met weinig vertrouwen toe naar het heenduel met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Die wedstrijd staat woensdag op het programma in de Johan Cruijff ArenA.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Daley Blind
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
6
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties