'Marcel Brands denkt aan 'el Loco' als opvolger van Marco Silva'
Zondag, 10 februari 2019 om 08:13

Marcelo Bielsa maakt een grote kans om komend seizoen in de Premier League werkzaam te zijn. Niet alleen staat de oefenmeester uit Argentinië met Leeds United bovenaan in de Championship, ook is hij in beeld bij Everton. Engelse media schrijven zondag dat director of football Marcel Brands en clubeigenaar Farhad Moshiri de (zomerse) komst van el Loco overwegen indien Marco Silva de wacht wordt aangezegd.

Het bestuur van Everton is ervan overtuigd dat Bielsa, 63 jaar, de capaciteiten heeft om voor de selectie van the Toffees te staan. Moshiri heeft vooralsnog vertrouwen in Silva, die vorig jaar zomer een driejarige verbintenis op Goodison Park ondertekende. De resultaten van de voorbije weken zorgen ervoor dat de situatie van de 41-jarige Portugees echter precair is. In bijna twee maanden tijd werden slechts vier overwinningen geboekt en liefst negen keer stapte de ploeg als verliezer van het veld.

Everton verloor zaterdag met 1-0 van Watford, de voormalig werkgever van Silva, en werd twee weken geleden door Millwall uit het toernooi om de FA Cup gekegeld. Onder meer CEO Denise Barrett-Baxendale, voorzitter Bill Kenwright en vice-voorzitter Keith Harris zouden welwillend staan tegenover een nieuwe trainer, al dan niet komende zomer. Het is onduidelijk of het drietal ook de komst van Bielsa zou toejuichen, maar duidelijk is dat de huidige negende plaats niet voldoet aan de verwachtingen na zomerse uitgaven van bijna honderd miljoen euro aan nieuwe spelers.

Bielsa staat weliswaar te boek als een groot tacticus, wiens ideeën veel trainers hebben geïnspireerd, maar ook als een bijzonder excentrieke trainer. In de voorbije jaren had hij regelmatig conflicten met voorzitters en voetballers. Bielsa was op clubniveau werkzaam bij onder meer Athletic Club, Olympique Marseille en Lille en trainde ook de nationale elftallen van Argentinië en Chili.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Everton
 
Marcelo Bielsa
 
Marcel Brands
 
Marcel Brands

Poll
Is Marco Silva een goede trainer voor Everton?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties