Van Duinen vreest voor 'Wedstrijd van het Jaar': 'Elke dag gaat nu tellen'
Zondag, 10 februari 2019 om 08:40

PEC Zwolle moet het komende vrijdag tegen ADO Den Haag wellicht zonder Mike van Duinen stellen. De aanvaller viel zaterdagavond in het uitduel met sc Heerenveen (1-1) een kwartier voor tijd uit met een blessure aan zijn enkel. De afwezigheid van Van Duinen in de Hofstad zou voor het team van Jaap Stam een gemis zijn, terwijl de aanvaller het duel zelf ook voor geen goud wil missen.

Van Duinen speelde in het verleden voor ADO en nam in zijn tijd bij Excelsior, als het wedstrijdschema van de Rotterdammers het toeliet, graag tussen de supporters van de Haagse club plaats. "Die wedstrijd komt snel. ADO-uit is voor mij altijd een speciale wedstrijd. De mensen zijn er nog steeds goed voor me. Die wedstrijd is bovendien vrijdag al, dus elke dag gaat nu tellen voor me", erkende de aanvaller in gesprek met RTV Oost.

Van Duinen gaat uit van een verrekking. "De enkel is dik nu, dus er valt nog weinig over te zeggen. Ik heb er twee tikken op gehad en kon niet meer verder." De 27-jarige aanvaller is een van de redenen dat PEC na de winterstop liefst tien punten uit vier duels heeft gepakt. Met drie doelpunten had Van Duinen een productief aandeel in de Zwolse opmars.

Stam had vrede met een punt in Friesland, maar had een vierde zege op rij ook niet onverdiend gevonden. "Na de 1-0 pakken we het goed op en spelen we goed voetbal. We kwamen een paar keer gevaarlijk voor de goal, aan het einde van de eerste helft maken we dan de gelijkmaker. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om te winnen, maar soms moet je ook genoegen nemen met een punt. Maar ik had het gevoel dat er meer in zat."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
Mike van Duinen
 
Jaap Stam

>
Eredivisie
sc Heerenveen
1
1
PEC Zwolle
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
10
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
0
   
19:43
19:43
Gratis kebab voor het leven lonkt voor 'te dikke' Mickey van der Hart
9
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties