Frenkie de Jong moet antwoord schuldig blijven: 'Het is al een tijdje zo'
Zondag, 10 februari 2019 om 09:47

Vier dagen voor het treffen met titelverdediger Real Madrid in de achtste finales van de Champions League blameerde Ajax zich tegen Heracles Almelo (1-0). De misstap van het team van Erik ten Hag in het Polman Stadion is het zoveelste bewijs dat de Amsterdammers geen schim meer zijn van het team van voor de winterstop.

"Dat weet ik ook niet", vertelde De Jong aan De Telegraaf toen hij de vraag kreeg waarom Ajax zo dramatisch startte tegen Heracles. "Het is al een tijdje zo, na de winterstop, dat we in grote fases van wedstrijden slecht spelen. Ik weet niet precies waar het aan ligt. Het is gewoon niet goed." Van een incident of pech lijkt geen sprake meer. "Na de winterstop spelen we vaker slecht dan goed", erkende hij.

Meer: Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’

Ajax werkte zodoende geen goede generale af richting de eerste Champions League-wedstrijd. "Ja, heel slecht", besloot De Jong. "Je hoopt natuurlijk na de vorige wedstrijd die we gewonnen hebben een beetje een goede lijn neer te zetten, maar dan verlies je. Het is zeker een slecht scenario." Ajax heeft na de winterstop nog maar twee van de vijf duels gewonnen, waaronder in de beker tegen sc Heerenveen.

Real Madrid waarschuwt Ajax met overtuigende zege op Atlético

Real Madrid boekte zaterdag in de Madrileense stadsderby alweer de achtste zege in de laatste tien duels en lijkt volledig klaar voor het eerste duel met Ajax.Lees artikel

Ook Lasse Schöne weet niet de reden van de neerwaartse spiraal. "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Het verschil is echt heel groot", zag de middenvelder in gesprek met VTBL in. "We moeten nu ook niet over het kampioenschap praten. Het lijkt me verstandig om eerst alles op de rit te krijgen voordat we daar weer over gaan praten. Dat is nu heel ver weg. Je mag altijd blijven geloven, maar op dit moment moeten we onszelf eerst terugvinden."

Schöne weet dat een wedstrijd tegen Real Madrid, dat ook nog eens acht van de laatste tien duels heeft gewonnen, niet de meest geschikte gelegenheid daarvoor is. "Normaal gesproken is drie dagen wel genoeg om te herstellen, maar er moet wel uit een ander vaatje getapt worden. Als we zo spelen tegen Real Madrid, dan wordt het niet maar 1-0."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Lasse Schöne
 
Frenkie de Jong
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
21:58
21:58
Issa Kallon verdubbelt productie uit 68 wedstrijden in één grandioos optreden
6
   
21:25
21:25
Ryan Babel doet concurrent van Galatasaray pijn in doelpuntenfestijn
15
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
7
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
6
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties