Aad de Mos looft tiener van PSV: 'Hij is verder dan Ibrahim Afellay'
Zondag, 10 februari 2019 om 10:17

Mohammed Ihattaren groeide afgelopen maand met zestien jaar, elf maanden en veertien dagen uit tot de op drie na jongste debutant voor PSV. De middenvelder mocht een minuut meedoen in het thuisduel met FC Groningen (2-1) en daar kwamen vorige week nog eens 25 minuten bij tegen het bezoekende Fortuna Sittard (5-0). Aad de Mos volgt de tiener al langer. "Hij is echt van de buitencategorie", zo verzekert de oud-trainer van onder meer PSV.

Het verhaal van Ihattaren, een Utrechtse straatvoetballer met Marokkaanse roots, lijkt op dat van spelers als Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati. Op zijn achtste, toen hij in de jeugd van SV Houten speelde, werd hij gescout door PSV. Henry Vermeulen was zijn trainer in Houten. "Anderen liepen door muren heen. Maar Mo’tje zocht altijd de ruimte op", memoreert de jeugdtrainer in gesprek met de NOS.

Meer: PSV gaat met Ibrahim Afellay en Gastón Pereiro onderuit in oefenwedstrijd

"Hij is de baas over de bal en heeft een goed schot", somt De Mos, die vaak op De Herdgang te vinden is, op. "Een balvirtuoos, een meester in de kleine ruimte met een hakbal of een steekpass. En hij heeft een mooie lengte. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Ihattaren is verder dan Afellay op die leeftijd. Geraffineerder, mooier om te zien, sierlijker. Hij streelt de bal en ziet oplossingen die dodelijk zijn voor verdedigers."

De superlatieven ten spijt, De Mos weet ook dat het nog veel te vroeg is om te voorspellen wat voor loopbaan een jeugdspeler tegemoet zal gaan. "Maar als het bij hem goed tussen de oren zit, komt het goed." Een overstap naar een buitenlandse topclub vindt De Mos maar niets. "Laat die jongen eerst maar een paar jaar zijn stempel drukken in de Eredivisie", doelt de trainer in ruste op de berichtgeving dat de verrichtingen van Ihattaren inmiddels door veel topclubs in de gaten worden gehouden.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Ibrahim Afellay
 
Ismaïl Aissati
 
Aad de Mos

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties