UEFA zorgt voor pikant weerzien tussen Danny Makkelie en AS Roma
Zondag, 10 februari 2019 om 11:23

Danny Makkelie moet de Champions League-wedstrijd tussen AS Roma en FC Porto in goede banen leiden. De Europese voetbalbond UEFA heeft de Nederlander aangewezen als scheidsrechter voor de eerste achtste finale tussen de teams, dinsdagavond in het Stadio Olimpico. In Rome heeft men geen prettige herinneringen aan Makkelie.

Makkelie was afgelopen seizoen de scheidsrechter in de 4-1 nederlaag van de Romeinen bij Barcelona. "Wat ik had willen veranderen aan deze avond? De scheidsrechter", zei trainer Eusebio Di Francesco na afloop gefrustreerd. De oefenmeester doelde op een duel tussen Nelson Semedo en Edin Dzeko in het strafschopgebied, vroeg in de wedstrijd.

Meer: AS Roma blijft gefrustreerd achter na meeslepende slotfase tegen Cagliari

"Dat moment had de wedstrijd een andere wending kunnen geven. De scheidsrechter had de moed moeten hebben om een strafschop tegen Barcelona te geven", oordeelde Dzeko na afloop. AS Roma verloor echter ruim in het Camp Nou, mede door twee eigen doelpunten.

"Barcelona heeft hulp gekregen van ons en van de scheidsrechter", baalde Di Francesco. De Serie A-club zorgde een week later voor een verrassing door Barcelona met 3-0 te verslaan en strandde uiteindelijk in de halve finale, waarin Liverpool een maatje te groot was.

Makkelie floot nog nooit eerder een wedstrijd van FC Porto. Hij zal worden bijgestaan door Mario Diks, Hessell Steegstra en vierde official Kevin Blom. In de knock out-fase van de Champions League wordt voor het eerst gebruikt gemaakt van de VAR. Dat komt in Rome voor de rekening van Pol van Boekel en Jochem Kamphuis.

 
Meer video's
 
Champions League
 
AS Roma
 
FC Porto
 
Edin Dzeko
 
Eusebio Di Francesco

>
UEFA Champions League
AS Roma
2
1
FC Porto
Dinsdag, 12 februari 2019 om 21:00
Poll
Wie gaat een ronde verderkomen?
AS Roma
FC Porto
Meer nieuws
   
21:25
21:25
Ryan Babel doet concurrent van Galatasaray pijn in doelpuntenfestijn
0
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
6
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
6
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties