Bayern staat op achterste poten na 'achterlijke uitspraken' over Lewandowski
Zondag, 10 februari 2019 om 12:56

Dietmar Hamann stond tussen 1993 en 1998 onder contract bij Bayern München, maar de relatie tussen de oud-voetballer en de club staat momenteel op springen. Als analist voor Sky uitte Hamann zich onlangs kritisch over Robert Lewandowski en dat wordt in de Allianz Arena niet op prijs gesteld. Sportief directeur Hasan Salihamidzic haalt uit naar Hamann, al blijft Sky achter de criticaster staan.

Na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen (3-1) van vorige week stelde Hamann dat Lewandowski 'een probleem gaat vormen' voor Bayern. Hij wees naar een moment waarop de spits zijn onvrede uitte richting Kingsley Coman, toen die voor eigen succes ging in plaats van de bal afgaf. "Zijn theatrale gedrag, zijn soms lusteloze houding op het veld, zijn gebaartjes richting zijn medespelers: het is duidelijk dat hij een loner is."

Meer: ‘Barcelona-miskoop van 160 miljoen euro’ die de zegen kreeg van Robben | TSG Hoffenheim en Alfred Schreuder stunten bij Bayern München

"Als spits van Bayern München moet je ook van waarde zijn als je zelf geen doelpunten maakt. Maar dat is nu niet het geval. Ik heb het idee dat hij weinig vrienden heeft en een splijtzwam in de selectie is." Zelf noemde Lewandowski de opmerkingen 'achterlijk' en ook Salihamidzic heeft er geen goed woord voor over. "Lewandowski is geen probleem voor Bayern, maar Hamann is een probleem voor Sky", stelt de directeur tegenover hetzelfde tv-station.

Salihamidzic spreekt van een 'campagne' tegen de Pool. "Robert is een leider in de ploeg en hij is onze topscorer. Hij is een van de beste spitsen ter wereld. Als hij op zo'n manier wordt bekritiseerd, kunnen we dat niet accepteren." Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge stelt dat Hamann 'geen reactie waard is'. Sky schrijft in een statement echter dat Hamann 'al vele jaren een van de meest gerespecteerde analisten' is en dat zijn mening 'vaak hoog wordt aangeslagen'. "Het gaat vaak om controversiële uitspraken waar niet iedereen het mee eens is. Daar valt altijd een objectieve discussie over te voeren."

Zaterdag reageerde Lewandowski met zijn voeten, door een doelpunt en een assist te verzorgen tegen Schalke 04 (3-1). De spits maakte zijn honderdste treffer in de Allianz Arena. "Dat is een mooi moment en iets bijzonders. Ik ben er erg blij mee, het is een droom die uitkomt. Het is iets waar ik trots op moet zijn." Niettemin blijft Hamann bij zijn uitspraken. "In de afgelopen twaalf à achttien maanden is hij naar mijn idee niet meer dezelfde speler als daarvoor."

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Robert Lewandowski
 
Kingsley Coman

>
Bundesliga
Bayern München
3
1
Schalke 04
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Poll
Ben je het eens met de kritiek van Dietmar Hamann?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
5
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties