PSG vreest voor enorme tegenvaller: 'Er is nog maar een sprankje hoop'
Zondag, 10 februari 2019 om 13:12

De personele problemen stapelen zich op bij Paris Saint-Germain. Zaterdagavond viel Edinson Cavani uit met een blessure aan zijn rechterheup tijdens de wedstrijd tegen Girondins Bordeaux (1-0). Volgens trainer Thomas Tuchel moet Cavani de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United van dinsdagavond in Engeland waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Thomas Meunier zal er zeker niet bij zijn.

Cavani benutte in de 42ste minuut een strafschop en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Vermoedelijk raakte hij tijdens het nemen van die penalty geblesseerd; na de rust keerde hij niet terug uit de kleedkamer. Ook Meunier bleef achter in de rust. Beide spelers werden zondag onderworpen aan aanvullende medische onderzoeken, om de ernst van hun blessures te bepalen. Duidelijk werd volgens een statement van PSG dat het duel in Manchester te vroeg komt voor Meunier, terwijl achter de naam van Cavani nog een vraagteken staat.

Meer: Fellaini sloeg voorstel van PSG af: ‘Het was tijd voor een nieuw avontuur’ | PSG kent moeizame generale voor CL-kraker en vreest voor Cavani en Meunier

De vermoedelijke opstelling van Paris Saint-Germain tegen Manchester United volgens 'Téléfoot'.

Voordat PSG met dat statement naar buiten trad, zei Tuchel al dat er 'geen goed nieuws' was voor Cavani. "Hij wordt vandaag nog onderzocht op het trainingscomplex en de club zal later vandaag met informatie komen", gaf hij zondagochtend aan, "maar naar mijn idee ziet het er niet goed uit. Het zal heel moeilijk worden voor hem om in actie te komen. Er is nog maar een sprankje hoop. Dat is er altijd, maar de eerste resultaten zijn niet goed."

Neymar ontbreekt in beide wedstrijden tegen Manchester United door een blessure aan zijn middenvoetsbeentje. Toch is er ook goed nieuws voor Tuchel, want Marco Verratti 'kan en zal' spelen in de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League. De middenvelder had zaterdag tegen Girondins Bordeaux al een basisplek; hij bleek voldoende hersteld van een enkelblessure en kon voor het eerst sinds 19 januari weer minuten maken.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Edinson Cavani
 
Thomas Meunier

>
UEFA Champions League
Manchester United
0
2
Paris Saint-Germain
Dinsdag, 12 februari 2019 om 21:00
Poll
Zie je Paris Saint-Germain dinsdag winnen in Manchester?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Liverpool wil Man United aftroeven met bod van 78 miljoen
0
   
11:45
11:45
Bondsvoorzitter komt met revolutionair plan voor Spaanse Supercopa
7
   
11:32
11:32
Sporting Portugal neemt per direct afscheid van Luc Castaignos
29
   
11:14
11:14
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
10:59
10:59
'Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona'
27
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties