Daily Star: Fer reed op deadline day 'less than impressed' terug naar Wales
Zondag, 10 februari 2019 om 14:22

Leroy Fer leek op de slotdag van de winterse transfermarkt verhuurd te worden aan Aston Villa, maar de middenvelder bleef bij Swansea City. Volgens de Daily Star liep de transfer spaak door een geldkwestie: Aston Villa wilde niet meer het volledige salaris van Fer op zich nemen, zo meldt de boulevardkrant zondag.

Fer zou gehuurd worden tot het einde van het seizoen, waarna de transfer in de zomer permanent gemaakt kon worden. Beide clubs waren aanvankelijk overeengekomen dat Aston Villa het salaris van Fer per direct volledig zou overnemen. Tijdens de medische keuring kwam echter een hamstringprobleem bij de controleur aan het licht, waarna Aston Villa zich zou hebben bedacht.

De club uit Birmingham wilde nog maar de helft van zijn salaris voor de eigen rekening nemen en vervolgens zou Fer zelf de stekker uit een transfer hebben getrokken. "Hij was less than impressed en reed gauw terug naar Zuid-Wales", aldus de Daily Star. De 29-jarige middenvelder is door het afketsen van de transfer in principe transfervrij na het huidige seizoen, tenzij beide partijen de samenwerking willen verlengen.

Deze week zei Potter dat Fer, die nog altijd kampt met zijn hamstringblessure, naar zijn idee 'nooit echt weg wilde'. "Aan de andere kant heeft hij een leeftijd waarop hij als mens misschien zou willen nadenken over een lucratiever contract bij een andere club. Maar hij heeft alles overwogen en het is er niet van gekomen." Volgens Potter had de Nederlander vorige maand 'een significant beter contract' kunnen krijgen bij een niet nader genoemde club.

In de nacht van 31 januari op 1 februari kwam Swansea zelf met een korte verklaring, waarin het schreef dat Fer had besloten om te blijven om manager Graham Potter a double boost for the run-in te geven. De club doelde daarmee op het feit dat men niet tot een akkoord met Leeds United over Daniel James kwam en de middenvelder zodoende net als Fer aanbleef. Dit seizoen was de ex-speler van onder meer Feyenoord goed voor 24 wedstrijden in de Championship.

 
Meer video's
 
Football League Championship
 
Swansea City
 
Aston Villa
 
Leroy Fer

Poll
Deed Leroy Fer er goed aan om bij Swansea City te blijven?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties