Van Ajax en Feyenoord gekomen aanvallers verblijden FC Groningen
Zondag, 10 februari 2019 om 16:23

FC Groningen heeft zondag in de blessuretijd een overwinning geboekt op Vitesse. Ajax-huurling Kaj Sierhuis opende al vroeg de score voor de noorderlingen, waarna Oussama Darfalou de stand in evenwicht trok. In de weinig hoogstaande tweede helft leek niet meer gescoord te gaan worden, maar de van Feyenoord overgekomen Mohamed El Hankouri deed dat in de blessuretijd toch: 2-1. Vitesse, dat voor de derde keer op rij niet won in de Eredivisie, staat vijfde; Groningen klimt naar de twaalfde plek.

Groningen kon voor het eerst sinds de Azië Cup weer beschikken over de Japanse smaakmaker Ritsu Doan, die een basisplek kreeg. Ook Ludovit Reis stond op het middenveld van Groningen en hij werd met zijn 18 jaar en 254 dagen de op twee na jongste speler ooit die 25 keer in de basis stond voor de club in de Eredivisie. Alleen Ronald Koeman en Arjen Robben waren nog jonger. Vitesse moest het stellen zonder de geschorste clubtopscorer Bryan Linssen. Na een minuut stilte voor de onlangs overleden Jurrie Koolhof, die voor beide clubs speelde in zijn loopbaan, drong Groningen aan.

Er kwam al vroeg een goede kopkans voor Julian Chabot, die de bal net over het doel van Eduardo knikte. Even daarna, in de dertiende minuut, schoot Sierhuis de thuisploeg op voorsprong. De huurling van Ajax ontving een strakke, lage voorzet van Tim Handwerker en schoof de bal binnen in de verre hoek. Het was zijn tweede doelpunt voor zijn nieuwe club. Er kwamen, mede door het slordige voetbal, daarna mogelijkheden aan weerszijden. Een tweede doelpunt liet ook niet lang op zich wachten: Darfalou zorgde op koelbloedige wijze voor de gelijkmaker.

Darfalou fungeerde als eindstation van een fraaie aanval, na een goede assist van Vyacheslav Karavaev. Zes minuten voor rust liep Navarone Foor een spijkerharde voorzet van Max Clark nog bijna binnen, maar het bleef voor rust bij 1-1. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Beide ploegen leden makkelijk balverlies, maar er ontstonden niet veel kansen. Het duel leek dan ook zonder winnaar te eindigen, maar in de eerste minuut van de blessuretijd sloeg Groningen toe. El Hankouri, na vijftig minuten binnen de lijnen gekomen, werd vrijgespeeld aan de zijkant van het veld, trok naar binnen en bracht het publiek in extase door raak te schieten in de korte hoek. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Vitesse
 
Mohamed El Hankouri
 
Kaj Sierhuis

>
Eredivisie
FC Groningen
2
1
Vitesse
Zondag, 10 februari 2019 om 14:30
Poll
Verdiende FC Groningen de zege op Vitesse?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
21:25
21:25
Ryan Babel doet concurrent van Galatasaray pijn in doelpuntenfestijn
0
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
6
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
6
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties