FC Emmen viert feest na ziedende knal van Anco Jansen vlak voor tijd
Zondag, 10 februari 2019 om 16:24

FC Emmen heeft zondagmiddag in extremis drie punten aan het bezoek van ADO Den Haag overgehouden. Het team van trainer Dick Lukkien leidde in de rust met 2-0 over de bezoekers, die in de slotfase echter de achterstand wegpoetsten en met een punt uit Drenthe leken te vertrekken. Een knal van Anco Jansen vanaf een meter of 25 bezorgde de Emmenaren alsnog de volle buit: 3-2.

FC Emmen legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Het team van Lukkien was in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij en strafte genadeloos de fouten in de defensie van ADO af. Na zes minuten liep het team van Fons Groenendijk reeds achter de feiten aan. Een diepe bal van Stef Gronsveld ging langs de verdediging van ADO en Alexander Bannink kon het leer langs de uitstormende doelman Robert Zwinkels tikken: 1-0.

Meer: KNVB deelt boete van 45 euro uit aan FC Emmen-aanvoerder Jansen

ADO liet FC Emmen het spel maken en ontsnapte tot tweemaal toe aan de 2-0. Een inzet van Braken ging net naast en Dion Malone kon ternauwernood de tweede treffer van Bannink voorkomen. Luttele minuten later ging Malone echter in de fout. Hij hoopte dat de bal over de achterlijn zou rollen, maar Caner Cavlan zette goed door en bediende Braken: 2-0. Een goede inzet van Jansen ging daarna net naast en had de 3-0 kunnen zijn.

Ver esta publicación en Instagram

Sven Braken is na zondag degene die met het hoogste rugnummer ooit scoort in de Eredivisie: nummer 99. Het was tevens zijn eerste goal in de Eredivisie ???

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Het voetbal in de tweede helft was niet heel best. De ploeg van Lukkien leunde op de dubbele voorsprong, terwijl ADO na rust fel startte maar aanvankelijk niet verder dan een kopbal van Shaquille Pinas kwam. Enkele minuten na zijn invalbeurt bracht John Goossens de spanning echter terug en nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening: een van richting veranderd schot verschalkte Kjell Scherpen. FC Emmen leek het duel helemaal weg te geven toen Tomas Necid, vorige week al goed voor twee goals, vijf minuten later al vallend voor de 2-2 zorgde.

Luciano Slagveer had vervolgens de 3-2 op zijn hoofd, maar na voorbereidend werk van Jansen kopte hij naast. Het was uiteindelijk Jansen die niet veel later met een schitterende inzet vanaf een meter of 25 het leer in de kruising en achter Zwinkels schoot. FC Emmen staat door de zege op een veertiende stek, met evenveel punten als nummer dertien ADO.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Emmen
 
ADO Den Haag
 
Anco Jansen
 
Robert Zwinkels

>
Eredivisie
FC Emmen
3
2
ADO Den Haag
Zondag, 10 februari 2019 om 14:30
Poll
Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?
FC Emmen
ADO Den Haag
Meer nieuws
   
20:56
20:56
RKC Waalwijk kwakkelt al dik acht jaar na eigen doelpunt van Daley Blind
6
   
20:32
20:32
Lionel Messi legt verzoek van Barcelona gedecideerd naast zich neer
5
   
20:15
20:15
De 'Totti van Telstar': schipperen tussen de Keuken Kampioen Divisie en Ajax
9
   
20:03
20:03
Lionel Messi onthult felle tegenstand bij Barcelona over toptransfer
11
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties