Galatasaray profiteert met zege optimaal van misstap koploper Basaksehir

Galatasaray zag koploper Medipol Basaksehir zaterdag met 1-1 gelijkspelen tegen laagvlieger Büyüksehir Belediye Erzurumspor. Tegen Trabzonspor, de nummer vijf van de Turkse Süper Lig, kon Cimbom profiteren van de misstap van de lijstaanvoerder. De formatie van trainer Fatih Terim liet vorige week punten liggen tegen Alanyaspor, waarna midweeks geen fout werd gemaakt in de kwartfinale van de Turkse beker tegen tweededivionist Hatayspor (2-0 zege).

Na twintig minuten spelen werd Galatasaray in het zadel geholpen met een strafschop. De bal ging op de stip na een overtreding van Trabzonspor-doelman Arda Akbulut op Henry Onyekuru. Mbaye Diagne, die in januari voor tien miljoen euro werd overgenomen van Kasimpasa, was vervolgens trefzeker en zette zijn eerste treffer als speler van Galatasaray op het scorebord. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want tien minuten later trok Trabzonspor de stand gelijk. Anthony Nuatuzor Nwakaeme bediende Hugo Rodallega, die tussen drie verdedigers van Galatasaray in de bal in de kruising vuurde.

Op slag van rust kwam Galatasaray weer op voorsprong. Na een combinatie kwam Belhanda vrij op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot ging via Trabzonspor-verdediger Huseyin Turkmen tegen de touwen. Zes minuten na rust wist Galatasaray de score te verdubbelen. Belhanda combineerde met Sofiane Feghouli, kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied terug en schoot via de paal raak: 3-1. Deze voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar, waardoor Galatasaray de achterstand op koploper Basaksehir terugbrengt naar zes punten.