De Jong: 'Hij kan penalty geven, maar dan had hij ons er ook een moeten geven'
Zondag, 10 februari 2019 om 19:20

PSV speelde zondag met 2-2 gelijk bij FC Utrecht en liet zo na om optimaal te profiteren van de nederlaag die Ajax een dag eerder leed tegen Heracles Almelo. Over de slotfase van het duel in Stadion Galgewaard zal nog lang nagepraat worden, aangezien scheidsrechter Pol van Boekel na het raadplegen van de VAR ervoor koos om de thuisploeg geen strafschop te geven. Luuk de Jong denkt dat de arbiter aan beide kanten een penalty heeft gemist.

"Ik moet eerlijk bekennen dat het een moeilijke wedstrijd voor de scheidsrechter was", reageerde hij na de wedstrijd bij FOX Sports. De spits van de Eindhovenaren vroeg in de eerste helft zelf tevergeefs om een strafschop: "In twee gevallen hangt een tegenstander aan mijn shirt." In de slotfase kwam daar het incident met Denzel Dumfries bij, die uitgleed en Simon Gustafson meenam in het strafschopgebied.

Meer: ‘Makkelie heeft tegen Van Boekel gezegd dat hij het een strafschop vond’ | PSV ontsnapt dankzij Luuk de Jong aan nederlaag in Utrecht

"Ik zag het gebeuren. Hij kan de penalty geven, maar dan had hij ons ook een penalty moeten geven. Het was extra frustrerend geweest als de strafschop in de slotfase wel gegeven was", zegt de aanvoerder daarover. PSV maakte sowieso een frustrerende middag door in Utrecht: "De eerste twee kansen van ze waren ook meteen raak. Daarna kom je er heel moeilijk doorheen. Je baalt toch, want je wil Ajax op acht punten zetten. Er had veel meer ingezeten, gelukkig hebben we het nog een beetje recht kunnen trekken."

FC Utrecht-captain Willem Janssen was ondanks het punt eveneens niet tevreden met het eindresultaat: "De strijdwijze en passie waren goed. Je moet hier alleen drie punten pakken. PSV had alle dreiging natuurlijk, maar als je een 2-0 voorsprong weggeeft, dan ben je teleurgesteld", liet hij optekenen. Janssen ging ervan uit dat zijn ploeg in de slotfase nog een penalty mee zou krijgen: "Als je ziet dat hij gaat kijken, dan denk je ook dat hij hem gaat geven."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
FC Utrecht
 
Luuk de Jong
 
Willem Janssen

>
Eredivisie
FC Utrecht
2
2
PSV
Zondag, 10 februari 2019 om 16:45
Poll
Vind jij dat PSV en FC Utrecht allebei een strafschop hadden moeten krijgen?
Ja
Nee
PSV wel, FC Utrecht niet
FC Utrecht wel, PSV niet
Meer nieuws
   
15:48
15:48
UEFA Champions League: prijzengeld Ajax en programma achtste finales
39
   
15:31
15:31
Klopp: 'Thank God dat we nu geen keuze hoeven te maken, dat is niet mogelijk'
2
   
15:15
15:15
Bayern hengelt 'pareltje' binnen: 'Mensen kwamen voor hem naar het stadion'
5
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Real Madrid wil vervanger Kroos uit Italië halen
5
   
14:43
14:43
Lof voor Wijnaldum: 'Als ik duels van Liverpool zie, is hij werkelijk overal'
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties