'Makkelie heeft tegen Van Boekel gezegd dat hij het een strafschop vond'
Zondag, 10 februari 2019 om 19:37

FC Utrecht en PSV speelden zondagmiddag met 2-2 gelijk, maar na afloop gaat het voornamelijk over de rol van scheidsrechter Pol van Boekel. De leidsman werd in de slotminuten door videoscheidsrechter Danny Makkelie naar de kant geroepen, nadat Denzel Dumfries Simon Gustafson naar de grond had gewerkt. Na het bekijken van de beelden besloot Van Boekel Utrecht geen strafschop te geven.

"Dit zijn wel twee fouten, ja", geeft Reinold Wiedemeijer namens de KNVB toe in gesprek met FOX Sports. "Een scheidsrechter wordt nooit beter als je hem bestraft en buiten de selectie laat. Dat doe je met een speler ook niet, die mag ook weer spelen. Er zal met deze scheidsrechter gesproken worden over waarom hij tot deze beslissing is gekomen. Makkelie heeft tegen Van Boekel gezegd dat hij het een strafschop vond."

Meer: Advocaat bezorgd om korte vakantie: ‘Misschien handig als Ajax wat geld geeft’ | Van Seumeren had bedenkingen: ‘Hij heeft niet de meest slimme dingen gedaan’

"Het was een overtreding, maar de scheidsrechter blijft altijd leidend", zo gaat de voormalig arbiter verder. In de eerste helft had PSV mogelijk ook recht op een strafschop, toen Timo Letschert het shirt van Luuk de Jong vasthield in het strafschopgebied. "Ook dat vonden wij een strafschop, en ook dat is tegen Van Boekel gezegd. Maar Van Boekel gaf aan dat hij het gezien had en het te weinig vond voor een penalty."

"De VAR is geen vriend van Dick Advocaat. En dan druk ik me nog licht uit", vult Dick Advocaat aan voor de camera van FOX Sports. De oefenmeester wist op dat moment nog niet dat videoscheidsrechter Makkelie vond dat de bal op de stip had gemoeten. "Het zijn elke keer cruciale momenten. En iedereen dan maar zeggen: 'De VAR is uitstekend'. We hebben alles gegeven en waren tactisch zeer sterk. Dan moet je het gewoon over de streep trekken. Die goals zijn weggevertjes op dit niveau."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
PSV
 
Dick Advocaat
 
Luuk de Jong

>
Eredivisie
FC Utrecht
2
2
PSV
Zondag, 10 februari 2019 om 16:45
Poll
Was het een strafschop?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
06:00
06:00
Hakim Ziyech lanceert eigen kledinglijn, Robin van Persie lacht om cabaretier
0
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: City wil 25 miljoen euro voor 'de nieuwe Messi' betalen
10
   
00:19
00:19
Frank de Boer verliest weer ondanks 22 pogingen en 70 procent balbezit
7
   
00:00
00:00
De revanche van de Europees kampioen van 2012 in de Eerste Divisie
1
   
23:03
23:03
Groot vraagteken rondom afscheid van Van Persie na besluit van KNVB
16
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties