Van Bommel: 'Het was een onbewuste overtreding, maar ook een strafschop'
Zondag, 10 februari 2019 om 21:12

PSV zag Ajax zaterdagavond verliezen van Heracles Almelo, maar slaagde er een dag later zelf maar half in om hiervan van de profiteren. De ploeg van trainer Mark van Bommel kwam in eerste instantie zelfs op een 2-0 achterstand op bezoek bij FC Utrecht, maar knokte zich uiteindelijk toch terug naar een 2-2 gelijkspel. De oefenmeester denkt dat zijn team zichzelf uiteindelijk te kort heeft gedaan.

"Er staat wel een team. We geven niet op, we gaan altijd door. Wat de tussenstand ook is. Dat is de kracht van dit elftal. Na rust hadden we de volledige controle over de wedstrijd en hadden we ’m eigenlijk nog moeten winnen ook", reageerde hij na afloop van het duel bij FOX Sports. PSV had in de eerste helft moeite om een bres te slaan in de Utrechtse defensie en kreeg bovendien te maken met een vroege tegengoal.

Meer: Pablo Rosario: ‘Ja, dat hoort ook bij het plan voor de komende maanden’ | Van Bommel voorzichtig met Bergwijn en Lozano: ‘Het is afwachten’

"In het midden zat het dicht, de ruimte lag aan de zijkanten", vervolgde Van Bommel zijn verhaal. De trainer vindt dat FC Utrecht in de slotfase een strafschop had moeten krijgen, maar is ook van mening dat hetzelfde gold voor zijn eigen ploeg in de eerste helft: "Er ontstaat elke keer discussie, elke week. Het shirt van Luuk de Jong werd in de eerste helft bijna uitgetrokken. Dat was gewoon vasthouden, dus een bewuste overtreding."

"Toen stond het pas 1-0. In de slotfase glijdt Denzel Dumfries onderuit. Dat was een onbewuste overtreding, maar ook een strafschop", ging hij verder. Van Bommel was zaterdag voor de televisie aandachtig toeschouwer bij de derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid en zag hoe de VAR in LaLiga een andere rol vervult: "Daar heeft de videoscheidsrechter het uiteindelijk voor het zeggen. Dan heeft de scheidsrechter het makkelijker."

 
Eredivisie
 
PSV
 
FC Utrecht
 
Mark van Bommel
 
Luuk de Jong

>
Eredivisie
FC Utrecht
2
2
PSV
Zondag, 10 februari 2019 om 16:45
Poll
Vind jij dat PSV meer verdiende tegen FC Utrecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
15:15
15:15
Bayern hengelt 'pareltje' binnen: 'Mensen kwamen voor hem naar het stadion'
4
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Real Madrid wil vervanger Kroos uit Italië halen
5
   
14:43
14:43
Lof voor Wijnaldum: 'Als ik duels van Liverpool zie, is hij werkelijk overal'
4
   
14:25
14:25
De bizarre droogte van Luis Suárez in uitduels in de Champions League
9
   
14:11
14:11
Frenkie de Jong: 'We gaan niet beter voetballen als er gefloten wordt'
20
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties