Mbappé doneert tienduizenden euro's voor zoektocht naar vermiste piloot
Zondag, 10 februari 2019 om 23:27

Kylian Mbappé heeft dertigduizend euro gedoneerd aan de actie om een nieuwe zoektocht naar het lichaam van David Ibbotson op touw te zetten. De Engelsman was de piloot van het vliegtuig dat Cardiff City-aanwinst Emiliano Sala bijna drie weken geleden van Frankrijk naar Wales bracht, voordat het in de avond van 21 januari in Het Kanaal stortte.

Het Piper Malibu-toestel werd vorig weekend na een lange zoektocht teruggevonden op de zeebodem. Eerder deze week werd bekend dat het lichaam van Sala zich nog aan boord van het toestel bevond, waarna het stoffelijk overschot van de voormalige spits van FC Nantes werd geborgen en naar het vasteland werd gebracht.

Meer: Di María en Mbappé maken assist Dolberg onschadelijk; curieuze rode kaarten | ‘Real heeft geduld en mikt op nieuw ‘Hazard- en Courtois-scenario’’

Van Ibbotson ontbreekt vooralsnog echter ieder spoor en zijn familie heeft nu een crowdfundingsactie opgezet om de zoektocht naar zijn lichaam te hervatten. Paris Saint-Germain-aanvaller Mbappé heeft hier met dertigduizend euro een bijdrage aan geleverd en hij is niet de enige bekende naam die geld heeft gedoneerd. Gary Lineker doneerde ook ruim duizend euro en deelde een link naar de actie op zijn Twitter-pagina.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Cardiff City
 
Nantes
 
Kylian Mbappé

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties