Advocaat kritisch op FC Utrecht-duo: 'Ik denk aan de trainer van VVSB…'
Maandag, 11 februari 2019 om 00:14

FC Utrecht kwam zondagmiddag op een 2-0 voorsprong tegen PSV, maar slaagde er uiteindelijk niet om de wedstrijd met een overwinning af te sluiten. De koploper van de Eredivisie kwam in de tweede helft nog terug tot een 2-2 gelijkspel en trainer Dick Advocaat was na afloop teleurgesteld door dit resultaat. De oefenmeester wees Nicolas Gavory en David Jensen aan als twee van de zwakste schakels van zijn ploeg.

"De goals zijn weggevertjes op dit niveau", reageerde Advocaat bij FOX Sports. De trainer zag Gavory in de fout gaan bij een van de doelpunten van PSV: "Het gekke is: dit was nog een van zijn beste wedstrijden, maar hij maakt weer een cruciale fout. Dat deed hij vorige week ook. Ik heb tegen hem gezegd: ‘Concentreer je nou alleen op je defensieve taak. Alles wat je voorin doet, is meegenomen.’"

De coach was daarnaast niet enthousiast over het spel van Jensen, die een onzeker optreden op de mat legde. "Ik denk aan de trainer van VVSB…", doelde hij met een glimlach op trainer Eric Meijers, die vorig jaar het nieuws haalde toen hij nog bij Achilles ’29 werkte en meerdere malen een krachtterm gebruikte om zijn doelman te omschrijven.

FC Utrecht hield wel een gelijkspel over aan het treffen met PSV en maakte zo een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Advocaat was desondanks teleurgesteld door het resultaat: "De ploeg heeft wel laten zien dat ze tegen dit soort ploegen tactisch goed kunnen spelen. Helaas hebben we niet de drie punten gekregen."

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
PSV
 
Dick Advocaat
 
David Raagaard Jensen

Poll
Vind jij dat FC Utrecht meer verdiende tegen PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties