Willem van Hanegem kijkt ogen uit: 'Die hoort niet bij Ajax te spelen'
Maandag, 11 februari 2019 om 07:00

Willem van Hanegem omschrijft het spel van Ajax afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (1-0 verlies) als ‘onthutsend’. In de optiek van de oud-voetballer zitten de hoofdstedelingen enigszins vastgeroest in bepaalde patronen en wordt de ineenstorting al enige tijd gerelativeerd. "Ajax wil maar achterin een man vrij spelen. Als dat niet lukt, blijven ze het hardnekkig proberen. Dan moet je in een elftal dus spelers hebben, die de knop omzetten", vertelt Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem geeft aan dat het gelijkspel tegen sc Heerenveen (4-4) nog werd afgewenteld op Kostas Lamprou en dat de spelers van Ajax na de nederlaag tegen Feyenoord (6-2) de indruk wekten dat ze het zelfs toen relativeerden. "Bovendien kreeg VVV-Venlo daarna toch een pak slaag?", geeft De Kromme cynisch aan. Hij claimt dat Erik ten Hag machteloos is. "Het hangt gewoon af van de bui van bepalende spelers of Ajax er wel of niet staat."

Meer: Juventus - Ajax: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen | Daley Blind: ‘Dan moet hij er nog iets meer maken dan die elf tegen San Marino’

Van Hanegem is niet bijster positief over Rasmus Kristensen. "Die hoort niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb." Hij vindt Nicolás Tagliafico ‘een aardige linksback die het vooral van rauzen en knotsen moet hebben’. "Hij pakt gele kaart na gele kaart en het is dat hij bij Ajax speelt, anders was hij er af en toe uit gestuurd. Niets bijzonders."

Ajax wacht woensdag een vuurproef van jewelste, als Real Madrid in het kader van de achtste finales van de Champions League op bezoek komt. "Als Ajax tegen Real een pak slaag krijgt, en dat valt niet uit te sluiten, dan zie ik ze in de eredivisie niet meer opstaan. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken." De titelverdediger uit Eindhoven verspeelde zondag punten bij FC Utrecht (2-2), maar heeft momenteel zes punten voorsprong op Ajax.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Daley Blind
 
Willem van Hanegem
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
12:55
12:55
'Ik moet de Champions League ervaren en heb daarvoor een kans nodig'
2
   
12:42
12:42
Janssen voor het eerst sinds augustus 2017 weer op de bank bij Tottenham
10
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Tottenham Hotspur
20
   
12:14
12:14
Besluit van KNVB is een 'aanfluiting': 'Daar zeuren ze niet zo als hier'
35
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Sporting hoopt op afkoopclausule van 150 miljoen
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties