Willem van Hanegem kijkt ogen uit: 'Die hoort niet bij Ajax te spelen'
Maandag, 11 februari 2019 om 07:00

Willem van Hanegem omschrijft het spel van Ajax afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (1-0 verlies) als ‘onthutsend’. In de optiek van de oud-voetballer zitten de hoofdstedelingen enigszins vastgeroest in bepaalde patronen en wordt de ineenstorting al enige tijd gerelativeerd. "Ajax wil maar achterin een man vrij spelen. Als dat niet lukt, blijven ze het hardnekkig proberen. Dan moet je in een elftal dus spelers hebben, die de knop omzetten", vertelt Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem geeft aan dat het gelijkspel tegen sc Heerenveen (4-4) nog werd afgewenteld op Kostas Lamprou en dat de spelers van Ajax na de nederlaag tegen Feyenoord (6-2) de indruk wekten dat ze het zelfs toen relativeerden. "Bovendien kreeg VVV-Venlo daarna toch een pak slaag?", geeft De Kromme cynisch aan. Hij claimt dat Erik ten Hag machteloos is. "Het hangt gewoon af van de bui van bepalende spelers of Ajax er wel of niet staat."

Meer: ‘Het is voor mij fiftyfifty wie er wint, Ajax heeft nu meer ervaren spelers’ | Onvrede bij Ajax: ‘Onze slechtste wedstrijd van de afgelopen twee jaar’

Van Hanegem is niet bijster positief over Rasmus Kristensen. "Die hoort niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb." Hij vindt Nicolás Tagliafico ‘een aardige linksback die het vooral van rauzen en knotsen moet hebben’. "Hij pakt gele kaart na gele kaart en het is dat hij bij Ajax speelt, anders was hij er af en toe uit gestuurd. Niets bijzonders."

Ajax wacht woensdag een vuurproef van jewelste, als Real Madrid in het kader van de achtste finales van de Champions League op bezoek komt. "Als Ajax tegen Real een pak slaag krijgt, en dat valt niet uit te sluiten, dan zie ik ze in de eredivisie niet meer opstaan. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken." De titelverdediger uit Eindhoven verspeelde zondag punten bij FC Utrecht (2-2), maar heeft momenteel zes punten voorsprong op Ajax.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Daley Blind
 
Willem van Hanegem
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
Heracles Almelo
1
0
Ajax
Zaterdag, 9 februari 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
14:10
14:10
Personele problemen voor Lampard op weg naar duel met Ajax
5
   
13:42
13:42
Onana verklaart afwijzen Europese topclubs: 'Niet het juiste moment'
15
   
13:23
13:23
Genoa maakt met ontslag Andreazzoli weg vrij voor Thiago Motta
3
   
13:04
13:04
Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
2
   
12:40
12:40
'Tweede worden telt niet, Manchester United moet kampioen worden'
26
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties